Kolari on 4000 asukkaan kunta Lapissa. (Kuva: Kolarin kunta)

Kolarin kunnanjohtajan virkaa tavoittelee kymmenen hakijaa. Hakuaika päättyi perjantaina 3. marraskuuta.

Virkaa hakivat Esa-Pekka Horttanainen, Sanna Karppinen, Henri Käpyaho, Antti Mulari, Samu Penttilä, Sirpa Salmi, Elias Teriö, Robi Tolonen, Päivi Tuomi ja Markku Vehkaoja.

Antti Mulari on Savukosken virkavapaalla oleva kunnanjohtaja. Mularin on määrä palata virkavapaaltaan Savukoskelle tammikuun alussa. Hän on toiminut keskustan Lapin ja Peräpohjolan piirien toiminnanjohtajana vuodesta 2021. Markku Vehkaoja on työskennellyt Kannonkosken kunnanjohtajana ja Lestijärven vt. kunnanjohtajana.

Kolarin kunnanjohtajan virkaa on hoidettu tilapäisjärjestelyin syyskuusta 2020, jolloin valtuusto irtisanoi kunnanjohtajana reilun vuoden toimineen Kristiina Tikkalan.

Tikkala valitti irtisanomisesta. Pohjois-Suomen hallinto-oikeus piti maaliskuussa 2022 valtuuston irtisanomispäätöksen voimassa, mutta elokuussa 2023 korkein hallinto-oikeus kumosi hallinto-oikeuden ratkaisun ja kunnanvaltuuston irtisanomispäätöksen. KHO katsoi vuosikirjapäätöksessään, ettei Kolarin kunta ollut osoittanut asiallista ja painavaa syytä Tikkalan virkasuhteen irtisanomiselle.

Tikkala ei palannut kunnanjohtajan virkaan, vaan irtisanoutui syyskuussa. Tikkala on työskennellyt marraskuun 2020 alusta Lapinjärven kunnan teknisenä johtajana.