Risto Kortelainen, Jukka Männistö ja Leila Pekkanen ovat kärkiehdokkaat, kun Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä valitsee yhtymälle johtajaa. Kuntayhtymän hallitus päätti keskiviikkona kutsua kolmikon haastatteluun.

Valtiotieteiden kandidaatti Risto Kortelainen on Jyväskylän kaupungin vanhuspalveluiden palvelujohtaja. Oikeustieteen kandidaatti, varatuomari Jukka Männistö on Kevan entinen toimitusjohtaja. Hän on toiminut Etelä-Savon sairaanhoitopiirin johtajana 1991–2004.
Hallintotieteiden maisteri Leila Pekkanen on Ylä-Savon soten toimitusjohtaja.

Hallitus ja kuntajohtajista koostuva neuvottelukunta haastattelevat hakijoita 21.–22.4. Valtuusto päättää johtajasta 12.5.

Tehtävää tavoitteli 10 hakijaa. Lisäksi kuntayhtymän johtaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Mikael Palola Jyväskylästä ja auditoija, terveystieteiden maisteri Aila Pärnänen Savonlinnasta antoivat tehtävään suostumuksensa.

MainosHallitus valitsi seitsemän toimialajohtajaa

Kuntayhtymän hallitus valitsi ensimmäisessä kokouksessaan myös seitsemän toimialajohtajaa sisäisen haun kautta avoinna olleisiin tehtäviin.

Talousjohtajaksi ja kuntayhtymän johtajan varahenkilöksi valittiin Vesa Vestala, hallintojohtajaksi Pasi Marjakangas, henkilöstöjohtajaksi Merja Vihanto, tietohallintojohtajaksi Merja Ikäheimonen, mielenterveys- ja päihdepalvelujen johtajaksi Minna Mutanen, vanhus- ja vammaispalvelujen johtajaksi Niina Kaukonen
ja terveyspalvelujen johtajaksi Jarmo J. Koski.

Perhe- ja sosiaalipalveluiden sekä kuntoutuksen päävastuualueiden johtajien valinnat on siirretty odottamaan organisaation valmistelun selkiytymistä. Hallitus käsittelee valintoja todennäköisesti seuraavassa kokouksessaan 26. huhtikuuta.

MainosEtelä-Savon sairaanhoitopiiri muuttui Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymäksi 1.3.2016 alkaen. Valtaosa jäsenkuntien sosiaali- ja terveyspalveluista integroidaan osaksi kuntayhtymän toimintaa 1.1.2017 alkaen.

Kuntayhtymän henkilöstömäärä tulee olemaan noin 3100 ja liikevaihto noin 300 miljoonaa euroa. Jäsenkunnissa on yhteensä noin 103 000 asukasta.