Henry Lindelöf. (kuva: Kotkan kaupunki)

Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöf on viimeistä päivää töissä torstaina. Hän siirtyy eläkkeelle toukokuun alussa 2018, mutta jää lomille 21. joulukuuta alkaen.

Lindelöf on toiminut kaupunginjohtajan tehtävissä yhteensä 28 vuotta. Ensin Loviisan kaupunginjohtajana 12 vuotta ja sitten Kotkassa vuodesta 2002 alkaen.

– Olen kiitollinen siitä, että Kotkassa on ollut niin yhteistyöhaluinen ja taitava verkosto ympärilläni. Kaupunkia voi kehittää vain yhteistyössä. Olen saanut aina enemmistön tuen, hän sanoo Kotkan kaupungin tiedotteessa.

Kunta-alalla hän on toiminut kaikkiaan yli 40 vuotta. Ennen kaupunginjohtajavuosiaan hän toimi Porvoon maalaiskunnassa kansliasihteerinä 1977, Hangon kaupungin henkilöstösihteerinä 1977–1978, Porvoon kaupungin apulaiskaupunginsihteerinä 1978–1980 ja Kunnallisen sopimusvaltuuskunnan, sittemmin Kunnallisen työmarkkinalaitoksen yleissihteerinä vuoteen 1990.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Lindelöf kertoo panostaneensa työssään erityisesti Kotkan kansainvälisyyden, logistisen aseman sekä kulttuurielämän edistämiseen.

– Kotka on erinomainen kaupunki, jolla on kansainvälinen meininki, suuri satama sekä rikas ja vilkas kulttuuri- ja urheiluelämä. Kotkalla on myös hyvä brändi, se on kaupunki, josta miltei jokaisella on mielipide, usein positiivinen.

Lindelöfin loman aikana kaupunginjohtajan sijaisena toimii palvelujohtaja Jorma Haapanen. Kotkan uusi kaupunginjohtaja Esa Sirviö aloittanee tehtävässään maaliskuussa.