Kouvolan uusi kaupunginjohtaja Marita Toikka aikoo toimia sillanrakentajana laajan kaupungin eri osien välillä, eri poliittisten ryhmien välillä ja myös viranhaltijoiden ja poliitikoiden välillä.

– Voimme rakentaa Kouvolasta yhä elinvoimaisemman ja vetovoimaisemman kaupungin, mutta se vaatii yhteistyötä. Yksilösuorituksilla emme pääse eteenpäin, maanantaina kaupunginjohtajaksi valittu Toikka sanoo.

Toikka sanoo olevansa avoimuutta ja keskustelua korostava johtaja.

– Kartan hierarkkista johtamista. Tarkastelen kuntaa konsernijohtamisen näkökulmasta, pyrin verkostomaiseen toimintaan ja hyvään yhteistyöhön muiden julkisyhteisöjen ja myös yritysten kanssa.

Toikka oli maanantaina paikan päällä seuraamassa Kouvolan valtuuston kokousta. Hän kertoo lähteneensä illalla kohti kotikaupunkiaan Lappeenrantaa hyvällä mielellä.

– Melkein jokainen valtuutettu kävi onnittelemassa ja halaamassa. Sellainen tuntuma jäi että myös valtuutetut, jotka eivät minua äänestäneet, olivat ihan tyytyväisiä tähänkin ratkaisuun.

– Kouvolassa oltiin selvästikin tyytyväisiä siihen, että kaupunki kiinnosti kunta-ammattilaisia, ja että loppusuoralla oli useita hyviä ehdokkaita, Toikka sanoo.

Joutsenossa syntynyt Toikka, 43, on tehnyt koko työuransa kaakkoisessa Suomessa.
Hän aloitti oikeustieteen opintojen jälkeen Lappeenrannan kaupunginkanslian lakimiehenä syksyllä 2000, ja siirtyi Joutsenon hallinto- ja taloustoimen johtajaksi 2006. Imatran hallintojohtajana hän on työskennellyt vuodesta 2008.

Kouvolan kaupunginjohtana Toikka aloittanee touko- tai kesäkuun alussa.

Kouvolan aiempi kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki on jo siirtynyt Kuntaliiton palvelukseen. Talous- ja rahoitusjohtaja Tuukka Forsell toimii määräaikaisena kaupunginjohtajana siihen asti, kunnes Toikka ottaa viran vastaan.