Työ- ja elinkeinoministeriön maahanmuuttojohtajana työskentelevä Kristina Stenman on valittu Pietarsaaren kaupunginjohtajaksi.

Stenman sai valtuuston vaalin toisella kierroksella 23 ääntä ja Turun kaupungin talouspalvelujohtaja Fredrik Lindström 19 ääntä. Ensimmäiselle kierroksella Lindström oli kärjessä 19 äänellään. Stenman sai 17 ääntä ja Maalahden kunnanjohtaja Mats Brandt 6 ääntä.

Stenman on oikeustieteen kandidaatti. Hän on toiminut aiemmin Vaasan kaupungin sosiaali-, terveys- ja sivistystoimen apulaiskaupunginjohtajana, lakimiehenä ja toiminnanjohtajana Pakolaisneuvonta ry:ssä sekä tutkijana Åbo Akademin Ihmisoikeusinstituutissa.

Pietarsaaren hakuprosessi herätti paljon huomiota, sillä kaupunki etsi johtajaehdokkaita ensin konsulttiyrityksen avulla ja julisti viran vasta sitten haettavaksi.

Konsulttiyhtiön löytämiä johtajaehdokkaita haastateltiin ensin epävirallisissa tilaisuuksissa. Ehdokkaat eivät jättäneet hakuprosessin tuossa vaiheessa vielä kirjallisia suostumuksiaan eikä heidän nimiään siksi annettu julki.

Virkaan tuli julkisessa haussa vain yksi hakemus. Kukaan kolmesta kärkiehdokkaasta ei hakenut virkaa, vaan kaikki antoivat suostumuksensa. Lindström liittyi viran tavoittelijoiden joukkoon vasta noin viikko ennen valtuuston kokousta.

Kuntaliiton ruotsinkielisen osaston verkkouutissivuston Kommuntorgetin haastattelemien asiantuntijoiden mukaan Pietarsaaren tapa hakea kaupunginjohtajaa koetteli julkisuuslain rajoja.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*