kuva: RKP
Malin Brännkärr on lähtöisin Pedersörestä. Hänet valittiin Kruunupyyn kunnanjohtajaksi marraskuussa 2015

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, r., on kutsunut valtiotieteiden ja oikeustieteiden maisteri Malin Brännkärrin valtiosihteeriksi oikeusministeriöön.

– Malin Brännkärrillä on vankka kokemus, joka on hyödyksi Suomen toimiessa EU:n puheenjohtajamaana ja kun oikeusministerinä työskentelen neuvoston kokousten ja muiden puheenjohtajamaan tehtävien parissa. Hän hallitsee erityisavustajan vuosien kokemuksella oikeusministeriön hallintoalueen hyvin, ja hän pystyy hyvin tukemaan minua työssäni, Henriksson perustelee valintaansa.

Brännkärr, 37, on Kruunupyyn kunnanjohtaja. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa RKP:n ministeriryhmän ja oikeusministerin erityisavustajana. Kruunupyyhyn hänet valittiin marraskuussa 2015.

Anna-Maja Henrikssonin ja RKP:n ministeriryhmän erityisavustajaksi on kutsuttu RKP:n eduskuntaryhmän poliittinen neuvonantaja Otto Andersson. Andersson on Loviisan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.

MainosRKP:n eduskuntaryhmän poliittinen asiantuntija Silja Borgarsdóttir Sandelin on kutsuttu Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministerin Thomas Blomqvistin erityisavustajaksi. Borgarsdóttir Sandelin on Helsingin kaupunginvaltuutettu.