Juha Kinnunen valittiin Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaksi vuonna 2013. Aiemmin hän työskenteli Itä-Suomen yliopistossa. (Kuva: KSSHP)

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin valtuusto asetti perjantaisessa kokouksessaan tilapäisen valiokunnan valmistelemaan kuntayhtymän johtaja Juha Kinnusen irtisanomista epäluottamuksen vuoksi.

Päätös oli sairaanhoitopiirin hallituksen esityksen mukainen. Tilapäinen valiokunta asetettiin, koska Kinnusen johtajasopimuksessa ei ole selkeästi ilmaistu sitä, kuinka epäluottamus todetaan. Kinnunen ilmoitti KSSHP:n hallituksen puheenjohtajan ja valtuuston puheenjohtajan kanssa käymässään keskustelussa 6. joulukuuta, että hän on valmis irtisanoutumaan, jos valtuusto toteaa epäluottamuksen asettamalla tilapäisen valiokunnan.

Valtuuston päätös mahdollistaa johtajasopimuksen mukaisen erokorvauksen maksamisen Kinnuselle. Erokorvauksen suuruus vastaa 12 kuukauden palkkaa.

Epäluottamuksen taustalla ovat muun muassa uuden Nova-sairaalan rakentamiseen ja Aster-projektiin liittyvät kustannusten nousut.