kuva: Martta Nieminen
Pelkosenniemi valitsee uuden kunnanjohtajan 1. helmikuuta.

Pelkosenniemen kunnanhallitus esittää perjantaina 1. helmikuuta kokoontuvalle valtuustolle Aarne Mäkelän valintaa kunnanjohtajaksi. Mäkelä on kasvatustieteiden tohtori ja toimii parhaillaan Kittilässä vs. sivistysjohtajana.

Pelkosenniemen vt. kunnanjohtaja Mirja Lampela esitti, että Mäkelä ja suostumuksensa kunnanjohtajan virkaan antanut Olli-Pekka Salminen olisi kutsuttu vielä haastatteluun ennen valtuuston kokousta siten, että haastattelussa olisi ollut läsnä koko valtuusto. Kunnanhallitus päätti kuitenkin yksimielisesti esittää Mäkelän valintaa.

Johtajaehdokkaita oli 7. tammikuuta päättyneen haun jälkeen 13, joista 3 haastateltiin. Salminen antoi suostumuksensa haastattelujen jälkeen. Hän on peruuttanut suostumuksensa 31. tammikuuta.

Pelkosenniemi käynnisti viran täyttämisen jo kesällä. Syyskuussa päättyneen toisen hakukierroksen jälkeen täyttö pantiin kuitenkin jäihin, sillä Pelkosenniemi ja Savukoski selvittivät mahdollisuutta yhteiseen kunnanjohtajaan. Joulukuussa Pelkosenniemi päätti täyttää viran neljän vuoden määräajaksi.

 

EDIT 31.1. klo 16.23: Lisätty tieto, että Salminen on peruuttanut suostumuksensa.