Kuopio pitää haastateltavat piilossa. (kuva: Kuopion kaupunki/Vicente Serra)

Kuopion kaupunki ei anna julki, ketkä kaupunginjohtajan virkaa hakeneista on kutsuttu haastatteluun. Kutsuttuja on 12.

– Haun periaatteena on avoimuus ja hyvän johtajan löytäminen Kuopiolle. Se, että haastateltavien nimiä ei anneta tässä vaiheessa prosessia julkisuuteen on ohjausryhmän päätös perustuen valmistelussa olevaan asiaan, kertoo
Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtaja Antti Kivelä, kesk., torstaina antamassaan tiedotteessa.

Kaupunginhallitus on delegoinut virantäytön valmistelun ohjausryhmälle, ja Kivelä on ohjausryhmän puheenjohtaja. Ryhmässä ovat mukana puolueiden valtuustoryhmien puheenjohtajat, kaupunginvaltuuston puheenjohtajat ja kaupunginhallituksen puheenjohtajat.

Savon Sanomien mukaan kaupungin oli määrä julkistaa haastateltavien nimet keskiviikkona. Lehti kertoi, että kaupunki olisi sittemmin pyörtänyt päätöksensä. Kivelän mukaan kyseessä oli tietokatkos kaupungin sisäisessä viestinnässä.

Mainos– Ohjausryhmä ei siten ole ”pyörtänyt antamaansa lupausta” haastatteluun kutsuttujen julkistamisesta. Ohjausryhmä tiedottaa asiaan liittyvistä yksityiskohdista maanantaina 20.11., kuten on jo aikaisemmin sovittu, Kivelä sanoo.

Kaupunginvaltuusto valitsee 18. joulukuuta

Kaupunginjohtajan virkaa tavoitteli 32 hakijaa. Kaupunginjohtajaksi haluavat muiden muassa Kuopion vt. kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen ja Keravan entinen kaupunginjohtaja Petri Härkönen.

Kuopio haki kaupunginjohtajaa näyttävällä kampanjalla ja käytti haussa myös suorahakukonsulttia. Kampanja on maksanut 104 000 euroa. Luovaan konseptiin, painotöihin, suunnitelmaan, verkkosivu- ja videotuotantoon on mennyt 37 700 euroa, mediaostoihin 37 000 euroa ja head huntingin kustannuksiin 30 000 euroa.

Kuopion kaupunginhallitus käsittelee valintaa näillä näkymin 4. joulukuuta ja kaupunginvaltuusto 18. joulukuuta.