kuva: Sonja Eloranta
Kuntaliitto valitsee seuraajan toimitusjohtaja Jari Koskiselle. Hakijoita on kuusi.

Kuntaliiton toimitusjohtajan tehtävää tavoittelee kuusi hakijaa.

Hakijat ovat hallintotieteiden lisensiaatti, kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari, varatuomari, Kauhavan kaupunginjohtaja Markku Lumio, hallintotieteiden maisteri, Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Minna Karhunen, diplomi-insinööri, julkishallinnon maisteri Päivi Nikander ja filosofian tohtori Salla Palmi-Felin.

Yksi hakija ei ole halunnut nimeään julkisuuteen, eikä yhdistyslain pohjalta toimiva Kuntaliitto julkista nimeä.

Harri Jaskari on ollut kokoomuksen kansanedustaja vuodesta 2007. Hän toimi pitkään myös Tampereen kaupunginvaltuutettuna, mutta ei ollut ehdolla enää vuoden 2017 vaaleissa. Vuosina 2013–2017 hän toimi Pirkanmaan maakuntahallituksen puheenjohtajana.

MainosJaskarin ja nykyisen toimitusjohtajan Jari Koskisen tavoin kokoomukseen lukeutuvat Markku Lumio ja Minna Karhunen. Lumio on toiminut aiemmin muun muassa Vaasan kaupunginjohtajana ja Vaasan yliopiston yhteiskuntasuhteiden kehittämispäällikkönä. Jyväskylän kuntapolitiikassa Lumio toimi 1990-luvulla, muun muassa kaupunginhallituksen puheenjohtajana 1997–1999. Karhunen on toiminut aiemmin Järvenpään kehitysjohtajana 2009–2014 ja sitä ennen Karkkilan kaupunginjohtajana 2005–2009. Kokoomuksen kansanedustajana hän oli kaksi kautta, 1991–99.

Päivi Nikander on toiminut lukuisissa kansainvälisissä tehtävissä, muun muassa Etyjin Kosovon-kenttämission varapäällikkönä. Salla Palmi-Felin on Lahden kaupunginkirjaston palvelupäällikkö, Lahden vihreiden valtuutettu ja valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Tehtävän kelpoisuusehtona on ylempi korkeakoulututkinto, kunta-alan perehtyneisyys ja vahva johtajakokemus. Tehtävä täytetään seitsemän vuoden määräajaksi.

Jari Koskinen ilmoitti elokuussa eroavansa Kuntaliiton toimitusjohtajan tehtävästä. Johtajasopimuksen mukaisesti hänen työsuhteensa päättyy ensi vuoden helmikuun lopussa.

 

Juttua muutettu 26.10 klo 18.15: Täydennetty tietoja hakijoista.