Vantaan valtuuston on määrä käsitellä kaupunginjohtajan valintaa marraskuussa. (Kuva: Ville Miettinen)

Vantaan kaupunginjohtajan virkaan on tullut tänään umpeutuneeseen määräaikaan mennessä 10 hakemusta. Vantaan kaupunginjohtajan virka tulee avoimeksi, kun nykyinen kaupunginjohtaja Kari Nenonen jää eläkkeelle.

Hakijoiden joukossa ovat muiden muassa Lempäälän kunnanjohtaja, Suomen Kuntajohtajat ry:n puheenjohtaja Heidi Rämö, Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen, Porvoon kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula, Helsingin entinen apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston johtaja Minna Karhunen.

Kaupunginjohtajan valinta on tarkoitus käsitellä marraskuun 13. päivän kaupunginvaltuuston kokouksessa. Poliittiset ryhmät haastattelevat valittuja hakijoita loka-marraskuun vaihteessa.

Muut hakijat ovat Mika Aalto Vantaalta, Shakeel Ahmed Kokkolasta, Timo Helander Helsingistä, Timo Kiviaho Kruusilasta ja Anniina Kostilainen Vantaalta.

Mainos– Hyvä hakijajoukko haastavaan ja mielenkiintoiseen tehtävään. Hyvä, että Vantaa kiinnostaa. Nyt lähdetään viemään valintaprosessia yhdessä sovitun mukaisesti eteenpäin, sanoo kaupunginjohtajan valintatoimikunnan puheenjohtaja, Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtman, sd.

Vantaa odottaa vielä 20. lokakuuta klo 12 saakka kuntalain mahdollistamia suostumuksia kaupunginjohtaja tehtävään, ennen kuin ehdokkaiden haastattelut alkavat.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

 1. Ei ole hakijajoukko niin kovin kaksinen, varsinkaan talouden osaamisen ja johtamisen kannalta, ei. Viljanen ei mm. ollut edes edelliseen virkaansa, Helsingin kaupungin, pätevä; hänellähän ei ollut mitään kokemusta kunnallishallinnosta eikä -politiikasta: oli vain valtionhallinnon ns. paperitiikeri tai pitäisi sanoa ehkä nykyaikaisemmin nettitiikeri. Vaikka kunnallisasiat aikanaan kuuluivat sisäasiainministeriön tehtäviin, ei se tuo kunnallishallinnon kokemusta, sen saa vain kuntakentällä. No, nyt hänellä on Helsingin lahjavirkansa jälkeen kokemusta kunnallishallinnosta. Mutta ei hän edelleenkään ole mikään menestynyt, näyttöjä omaava talousihminen eikä -strategi, ei sinne päinkään. Ei Nenonenkaan mikään ihmemies ole ollut taloudessa, häntä etevämpiä tunnen kunnallishallinnossakin monta, monta. Saapa nähdä kuka valitaan.

 2. Rämö on selvä valinta, tehnyt todella hyvää työtä Lempäälässä ja osaa viestiä nyky-aikaisesti somessa.

 3. Eiköhän tehtävässä tarvita sentään aika lailla enemmän kuin jotain someviestintää (toki kai sitäkin toki), kaukonäköinen strategisuus muiden tärkeiden ominaisuuksien ohella kuitenkin tärkeintä.
  Tiedän oikein hyvin nämä asiat, kun itse olen entinen, korkea kunnallishallinnon virkamiesjohtaja, taloudessa maamme kaukonäköisin, osaavin ja niin ollen pätevin, kehen tahansa verrattuna, olin jo 1970-luvun puolivälistä lähtien (ja edelleen, vaikken enää ole työelämässä: eivät taidot mihinkään katoa; tiedän myös ylistetyn Nenosen ja ylistetyn Sailaksen tason esim. itseeni verrattuna, eivät pärjää).

 4. Kovin agressiivisesti ja ristiriitaisia väitteitä esittäen käyttäytyi tuo Rämö eilisiltana television keskustelussa; ei tehnyt ainakaan minuun ollenkaan hyvää vaikutusta, ei.

 5. olli orvokki

  Tämä Guggenheim touhuaja Ritva Viljanen; toivottavasti
  hänestä ei tule Vantaalle Kaupunginjohtajaa. Kaikki hyvä mikä täällä
  on saatu näkyvästi ja kauniisti viety eteenpäin voisi romuttua hänen
  päästyä hoitamaan Vantaa kaupungin tärkeitä tehtäviä.
  Jukka-Pekka Ujulalle Onnea matkaan.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*