kuva: JPYP
Tiima Pelkonen.

Kyyjärven valtuusto valitsi tiistaina yksimielisesti tradenomi (YAMK) Tiina Pelkosen Alajärveltä uudeksi kunnanjohtajaksi.

Pelkonen työskentelee projektipäällikkönä Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n hallinnoimassa Elinvoimaa kuntiin -hankkeessa. Maakuntauudistukseen liittyvässä hankkeessa kehitetään kuntien uusia toimintamalleja ja seutukuntien yhteistyötä.

Pelkonen on aiemmin työskennellyt muun muassa opettajana Lehtimäen erityiskansanopistossa ja Jyväskylän ammattikorkeakoulussa, kylpyläesimiehenä sekä Nokian tuotekehityksessä.

– Olen 40-vuotias ja ajattelin, että nyt on oikea aika astua uralla eteenpäin. Olen lisäksi kotoisin Kyyjärveltä ja pikkuhiljaa olen palannut kohti kotikuntaa. Siellä on sukulaiset ja kaikki, Pelkonen kertoo hakeutumisestaan Kyyjärvelle.

– Ensi töikseni laitan verkostoni kuntoon niin kuntalaisten, yritysten ja järjestöjenkin suuntaan. Uuden kunnan rakentaminen alkaa, ja sivistystyöstä tulee kunnan toiminnan ydintä. Elokuussa avattavasta uudesta koulusta saadaan hyvä kehitysalusta kunnan elinvoimaisuudelle, Pelkonen sanoo.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä