Lohjan kaupunginjohtaja Simo Juva jää eläkkeelle ensi vuonna, kertoo Länsi-Uusimaa. Lohjan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Irene Äyräväinen (kok.) on vahvistanut tiedon lehdelle.

Juva täyttää ensi vuonna 65 vuotta. Äyräväisen mukaan Juva jää eläkkeelle elokuussa, mutta jättää työtehtävänsä lomien takia jo huomattavasti aikaisemmin. Äyräväinen kertoo Länsi-Uusimaalle, että uuden kaupunginjohtajan haku käynnistetään pikaisesti.

Juva on työskennellyt Lohjan kaupungin palveluksessa vuodesta 2004, jolloin hän aloitti kaupungin sivistysjohtajana. Kaupunginjohtajaksi hänet valittiin 2008.

Juva on työskennellyt myös Kaupunkiliiton ja Kuntaliiton, opetusministeriön ja ulkoasiainministeriön palveluksessa.

Vuonna 2012 Juva palkittiin ensimmäisenä Sivistyksen Suunnannäyttäjänä. Kuntaliiton sekä Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat OPSIA ry:n myöntämä palkinto luovutetaan henkilölle, joka on ansioitunut sivistyspalvelujen kehittämisessä.

Juva on ollut keskeisesti mukana muun muassa koulutuspalvelujen rahoitusjärjestelmän kehittämisessä, 1980- ja 1990-lukujen suurissa koululakihankkeissa, opetussuunnitelmauudistuksissa, keskiasteen koulun uudistuksessa, esiopetusuudistuksessa, ns. tuntikehysjärjestelmän luomisessa sekä koulutustakuun ideoinnissa.

Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Sama mies joka romautti palveluksen vanhuksenhoito puolella, nykysin lohjalla ei kannata olla vanhainkodien asiakas, uudet rakennetut vanhainkodit on kyllä tiloineen uusia “ilman ilmastointia” nykyaikaisia mutta työntekijät vähenee joten asukkaat saa sen kärsiä

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*