Jarkko Sorvanto on toiminut Kehittämisyhtiö Ikaalisten Kylpyläkaupunki Oy:n toimitusjohtajana kuluvan vuoden maaliskuusta lähtien. (Kuva: Ylöjärven kaupunki)

Ylöjärven entisestä kaupunginjohtajasta Jarkko Sorvannosta tulee Lapinjärven kunnanjohtaja. Lapinjärven valtuusto valitsi Sorvannon kunnanjohtajaksi yksimielisesti keskiviikkona.

Sorvanto on oikeustieteen maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Hän on toiminut Kehittämisyhtiö Ikaalisten Kylpyläkaupunki Oy:n toimitusjohtajana kuluvan vuoden maaliskuusta lähtien.

– Kunnan tehtävänä on kuntalaisten ja yritysten hyvinvoinnin edistäminen, ja kunnanjohtajana saa olla huippupaikalla vaikuttamassa tässä työssä, Sorvanto kertoo hakeutumisestaan takaisin kuntajohtajatyöhön.

Lapinjärvi ei Sorvannolle entuudestaan kovin tuttu tuttu kunta.

– Olen kuullut paljon myönteistä kunnasta. Kaikilla kunnilla on omat vahvuutensa ja kehittämismahdollisuutensa ja uskon, että Lapinjärven sijainti Uudellamaalla ja kunnan oma vahva tahtotila kehittyä antavat hyvät mahdollisuudet menestyä myös tulevaisuudessa, hän sanoo.

Sorvanto irtisanoutui Ylöjärven kaupunginjohtajan virasta tammikuussa. Hän toimi Ylöjärvellä kaupunginjohtajana kuusi vuotta ja sitä ennen yhden vuoden hallintojohtajana.

Lapinjärvi joutui etsimään uutta kunnanjohtajaa, kun virassa vuoden 2014 alusta toiminut Tiina Heikka irtisanoutui elokuussa. Heikka jättää tehtävänsä 31.12.2021.

Kunnanjohtajan virkaa tavoitteli 14 hakijaa, joista 6 haastateltiin.

EDIT: Lisätty Sorvannon kommentit 9.12. klo 12.30.