Lapinlahti on 9100 asukkaan kunta Pohjois-Savossa. Se on tunnettu maito- ja meijeripitäjänä, mutta siellä on runsaasti myös konepaja- ja metallialan yrityksiä. Kärkielinkeinot yhdistyvät kunnan markkinointikuvissa. (Kuva: Lapinlahden kunta)

Lapinlahden kunnanhallitus ei tehnyt 22. toukokuuta kokoontuvalle valtuustolle yksilöityä esitystä siitä, kuka pitäisi valita Lapinlahden uudeksi kunnanjohtajaksi.

Kärkiehdokkaita ovat olleet Kemijärven entinen kaupunginjohtaja Atte Rantanen, Rautavaaran kunnanjohtaja Henri Ruotsalainen ja hakuajan jälkeen suostumuksensa antanut Pielaveden kunnanjohtaja Johanna Viita.

Viita ilmoitti 2. toukokuuta, että hän vetäytyy hakuprosessista. Samana päivänä suostumuksensa on jättänyt Vieremän kunnanjohtaja Mika Suomalainen. Suomalainen on haastateltu, ja hänet on lähetetty soveltuvuusarvioitiin.

Virkaa tavoitteli hakuajan aikana 12 hakijaa ja yksi suostumuksensa antanut, joista 5 sai kutsun haastatteluun. Virka tuli avoimeksi, kun vuodesta 2017 kuntaa johtanut Janne Airaksinen valittiin Siilinjärven kunnanjohtajaksi.

Mainos