Lapinlahti on 9100 asukkaan kunta Pohjois-Savossa. Se on tunnettu maito- ja meijeripitäjänä, mutta siellä on runsaasti myös konepaja- ja metallialan yrityksiä. Kärkielinkeinot yhdistyvät kunnan markkinointikuvissa. (Kuva: Lapinlahden kunta)

Lapinlahden kunnanhallitus on julistanut kunnanjohtajan viran haettavaksi.

Lapinlahti edellyttää uudelta kunnanjohtajalta ihmislähtöistä johtamisosaamista, talouden asiantuntemusta, elinkeinoelämän tuntemusta, hyviä vuorovaikutustaitoja sekä halua yhteistyöhön sidosryhmien kanssa.

Lapinlahden kunnanjohtajilla on ollut kysyntää. Virka tuli nyt avoimeksi, kun Janne Airaksinen valittiin Siilinjärven kunnanjohtajaksi. Airaksisen edeltäjä, kunnanjohtajana 2011-2001 toiminut Marko Korhonen valittin Pohjois-Savon maakuntajohtajaksi ja sittemmin Pohjois-Savon hyvionvointialuejohtajaksi. Vuodet 1990-2007 kuntaa johti Kari Virranta, joka siirtyi Lapinlahdelta ensin Pohjois-Savon TE -keskuksen johtajaksi ja myöhemmin Pohjois-Savon ELY -keskuksen ylijohtajaksi.

– Lapinlahtea voisi kutsua ”kasvattajaseuraksi”. Meiltä on ponnistettu yleiseen tietoisuuteen niin taiteen kuin urheilunkin saroilta. Kansallisen heräämisen aikoihin Halosten taiteilijasuku kokonaisuudessaan Pekka Halosen johdolla oli ja on edelleen näkyvästi esillä. Samaten kirjailija Juhani Aho. Myös politiikassa on edetty kansallisiin ja kansainvälisiin tehtäviin, samaten useampi aikaisemmista kunnanjohtajista on edennyt hyvin työurillaan, kehuu Lapinlahden kunta tiedotteessaan.

Kaikkiaan Lapinlahdella on ollut viisi kunnanjohtajaa. Jaakko Rautukoski oli Lapinlahden ensimmäinen kunnanjohtaja vuosina 1967-1990. Heikki Airaksinen toimi kunnanjohtajana 2007-2011. Airaksisen kaudella, vuoden 2011 alussa, Varpaisjärven kunta yhdistyi Lapinlahteen.

Hakuaika päättyy 27. maaliskuuta, ja kunnanjohtaja on tarkoitus valita valtuuston kokouksessa 22. toukokuuta. Lapinlahdella toivotaan, että uusi kunnanjohtaja voisi aloittaa virassaan elokuun alussa.