Rauma valitsee uuden kaupunginjohtajan syyskuun aikana. Esko Poikela on valintaa valmistelleen toimikunnan ehdokas kaupunginjohtajaksi. (Kuva: Liedon kunta)

Rauman kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva toimikunta ehdottaa yksimielisesti uudeksi kaupunginjohtajaksi Liedon nykyistä kunnanjohtajaa Esko Poikelaa.

Vuonna 1961 syntynyt Poikela valittiin Liedon kunnanjohtajaksi syksyllä 2013. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Kaarinan sivistysjohtajana ja Liedon koulutoimenjohtajana.

Poikela ei ollut hakijoiden joukossa. Hän on antanut suostumuksensa tehtävään keskiviikkona 8. syyskuuta. Virkaa tavoitteli seitsemän hakijaa, ja heistä haastateltiin keskiviikkona Tornion ex-kaupunginjohtaja Timo Nousiainen ja Raahen kaupunginjohtaja Ari Nurkkala.

Kaupungin poliittinen johto on käynyt hakuprosessin aikana keskusteluja lukuisten tehtävästä kiinnostuneiden kanssa, ja valtuustoryhmät pääsivät yhteisymmärrykseen tulevasta kaupunginjohtajasta viime viikonloppuna. Julkisuuteen ei ole kerrottu, keiden kanssa keskusteluja on käyty. Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtajan Kalle Leppikorven, sd., mukaan näin on voitu menetellä, koska virallisia suostumuksia kaupunginjohtajan virkaan ei ollut annettu.

Rauman kaupunginjohtajana heinäkuusta 2020 toiminut Johanna Luukkonen siirtyi Hyvinkään kaupunginjohtajaksi.