Liisa Heinämäki aloittaa Alavuden kaupunginjohtajana loppuvuodesta.

Alavuden kaupunginvaltuusto valitsi maanantaina Liisa Heinämäen yksimielisesti kaupunginjohtajaksi.

Heinämäki on kasvatustieteiden ja yhteiskuntatieteiden tohtori. Hän työskentelee perusturvan ja toimeliaisuuden kokonaisuudistuksen eli TOIMI-hankkeen projektipäällikkönä valtioneuvoston kansliassa.

Heinämäki on aloittanut työuransa aikoinaan Töysän kunnassa ja toiminut sittemmin muun muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella, sosiaali- ja terveysministeriössä ja opetustehtävissä sekä ammatillisen koulutuksessa että yliopistossa. Heinämäen koti on pysynyt kuitenkin koko ajan Alavuden Töysän Kitulassa, jossa hän on viettänyt tiiviisti viikonloput ja loma-ajat.

– Kaupunginjohtajan tehtävä on hieno mahdollisuus tehdä työtä tulevaisuuden hyväksi. Valinta tähän tehtävään on luottamuksen osoitus, jota arvostan suuresti. Alavudella on yrittämisen henkeä, työpaikkoja ihmisille ja hyvä yhteistyön kulttuuri. Näitä tahdon vaalia jatkossakin, sanoo Heinämäki Alavuden kaupungin tiedotteessa.

Heinämäki aloittaa kaupunginjohtajana loppuvuodesta nykyisen kaupunginjohtajan Pekka Ala-Mäenpään jäädessä vuosilomille. Ala-Mäenpää siirtyy eläkkeelle 1.2.2020 alkaen. Kaupunginjohtajan virkaa tavoitteli 21 hakijaa.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.