Karoliina Frank. (kuva: Lopen kunta)

Lopen kunnanjohtaja Karoliina Frank on sanoutunut irti virastaan. Frank siirtyy joulukuun alussa paikallisliikennettä ja tilausajoja ajavan Vekka Liikenne Oy:n toimitusjohtajaksi.

Karoliina Frankin puoliso, Vekka Liikenne Oy:n toimitusjohtajana toiminut Tapio Vekka valittiin tiistaina Hämeenlinnan teknisiä ja ateriapalveluja tuottavan yhtiön Tekmen toimitusjohtajaksi. Tapio Vekka jatkaa Vekka Liikenteen pääomistajana ja hallituksen puheenjohtajana.

Toimitusjohtajan työn rinnalla Karoliina Frank aikoo toimia yrittäjänä.

– Myyn asiantuntijapalveluja kunnille ja kuntien kumppaneille, ja sen lisäksi toteutan aikuiselämän haaveeni ja perustan puolisoni kanssa Hämeenlinnan keskustaan Bed & Breakfast -majoitusyrityksen. Eli tekemistä varmasti riittää.

Frank on ollut Lopen kunnan palveluksessa vuodesta 2007, ensin hallintojohtajana ja sen jälkeen kahdeksan vuoden ajan kunnanjohtajana.

– Kunnanjohtajan esimiehet vaihtuvat neljän vuoden välein. Minulla on nyt erinomainen hetki siirtyä ihan erilaisiin haasteisiin, sillä kunnan poliittisen johdon ja minun ajatusmaailmat Lopen kokoisen kunnan tulevaisuudesta eivät ole ihan samanlaiset. Olen ehkä enemmän tykästynyt moderneihin toimintatapoihin, ja minun olisi vaikeaa palata menneeseen ja unohtaa kehittämishankkeet.

– Ratkaisuni on varmasti myös kunnan päättäjien näkökulmasta myönteinen asia. Olen lisäksi aina ollut sitä mieltä, että määräaikaiset johtajanpestit sopivat kuntiin. En hurmoksella nosta hattua ihmisille, jotka tekevät 29 tai 35 vuotta samaa työtä. Työ muuttuu silloin varmasti jossain vaiheessa puisevaksi suorittamiseksi, Frank sanoo.

Frank irtisanoutuu joulukuun alusta lukien, ja hänen virkasuhteensa kuntaan päättyy tammikuun lopussa. Frank on ollut opintovapaalla syyskuun alusta alkaen, ja vapaan oli määrä jatkua helmikuun loppuun saakka.

Kunnanjohtajan viransijaisena toimiva talousjohtaja Pekka Leppänen kertoo, että kunnanhallitus kokoontuu pohtimaan kunnanjohtajan viran täyttämistä ylimääräiseen kokoukseen 13. marraskuuta.