Kimmo Jarva on toiminut Lappeenrannan kaupunginjohtajana joulukuusta 2011. (Kuva: Ville Miettinen)

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva jättää tehtävänsä luottamuspulan takia. Jarva on irtisanoutunut niin, että hänen virkasuhteensa päättyy 20. toukokuuta 2024.

Lappeenrannan kaupunginhallitus päätti maanantaina talousarviokokouksensa yhteydessä esittää valtuustolle tilapäisen valiokunnan perustamista Jarvan irtisanomisen valmistelua varten. Asia tuli kaupunginhallituksen käsittelyyn esityslistan ulkopuolisena asiana ja kaupunginhallituksen puheenjohtajan Joonas Grönlundin, kok., selostuksen pohjalta. Asian taustalla oli kaupunginhallituksen perustelujen mukaan ilmeinen luottamuspula kaupunginjohtajan ja valtuuston välillä.

Jarva jätti eronpyyntönsä kaupunginhallitukselle myöhemmin maanantaina kaupunginhallituksen viikoittaisen kokouksen yhteydessä. Kaupunginhallitus merkitsi irtisanoutumisilmoituksen tiedoksi ja päätti esittää valtuustolle, että valtuusto myöntää Jarvalle eron ylimääräisessä kokouksessaan 27. marraskuuta.

Jarvalla on johtajasopimus, jonka mukaan hänellä on epäluottamustilanteessa oikeus saada irtisanomisajan palkan lisäksi kuuden kuukauden palkkaa vastaava summa, jos hän itse irtisanoutuu virastaan. Kaupunginhallituksen mukaan edellytykset erokorvauksen maksamisesta täyttyvät, mutta korvauksen maksamisesta tehdään myöhemmin erillinen päätös. Asian sovinnolliseksi päättämiseksi kaupunginhallitus hyväksyi Jarvalle normaalia pidemmän irtisanomisajan.

Jarva vapautetaan virkatehtäviensä hoitamisesta irtisanomisaikana, joten hän jää pois työstään 21. marraskuuta lukien. Kaupunginjohtajan tehtäviä hoitaa toistaiseksi apulaiskaupunginjohtaja Tuomo Sallinen.

Joonas Grönlundin mukaan epäluottamuksen syitä ole tarpeen perustella laajemmin, koska asiassa päästiin sopuratkaisuun.

Kimmo Jarva valittiin Lappeenrannan kaupunginjohtajaksi elokuussa 2011. Aiemmin hän on toiminut Vihdin kunnanjohtajana, Kurikan kaupunginjohtajana ja Taipalsaaren kunnanjohtajana.