Toni K. Laine on työskennellyt Inarin kunnanjohtajana vuodesta 2017.

Hämeen liiton maakuntahallitus esittää yksimielisesti valtuustolle, että uudeksi maakuntajohtajaksi valittaisiin Toni K. Laine. Laine on Inarin kunnanjohtaja.

Laine on hallintotieteiden maisteri. Hänet valittiin Inarin kunnanjohtajaksi joulukuussa 2016. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Tampereen kaupunkiseudun hyvinvointipalveluiden kehittämispäällikkönä ja Tampereen yliopiston tutkijana.

Helmikuun 7. päättyneessä haussa virkaa tavoitteli kahdeksan hakijaa ja lisäksi Sami Sulkko antoi virkaan suostumuksensa. Haastatteluun kutsuttiin Jaakko Helenius, Toni K. Laine, Sami Sulkko, Timo Kaunisto ja Jari Kolehmainen.

Sulkkoa ei voitu valita, kun Kuntaliiton lausunnon myötä selvisi, ettei maakuntajohtajaa ole mahdollista valita suostumusmenettelyllä, sillä Hämeen liiton hallintosäännössä ei ole asiasta erillistä kirjausta. Haastattelujen jälkeen henkilöarviointiin lähetettiin Helenius ja Laine.

Hämeen liiton uudeksi kehittämisjohtajaksi maakuntahallitus valitsi Jyri Sarkkisen. Sarkkinen on Humppilan kunnanjohtaja.

Sarkkinen sai virkavaalissa 7 ääntä ja Hämeenlinnan kaupungin maankäytön suunnittelujohtaja Niklas Lähteenmäki 2 ääntä. Lähteenmäki valittiin varalle.

EDIT 15.3. klo 3.18: Lisätty tieto, että suostumusmenettelyn käyttö ei ollut mahdollista maakuntajohtajan valinnassa.