Pohjois-Karjalan maakuntavaltuusto hyväksyi maanantaina sopimuksen maakuntajohtaja Pentti Hyttisen erosta. Hyttisen työsuhde päättyy joulukuun lopussa.

Sopimus pohjautuu toukokuussa 2007 allekirjoitettuun hyvän johtamisen pelisääntösopimukseen. Hyttiselle maksetaan korvauksena erosta vuoden palkka. Korvaus maksetaan kertasuorituksena tammikuussa.

Sopimus keskeytti prosessin Hyttisen erottamiseksi.

Maakuntahallitus esitti syyskuun alussa maakuntavaltuustolle Hyttisen erottamista. Perustelujen mukaan maakuntajohtajan johtamistavassa oli vakavia puutteita, jotka heikentävät ilmapiiriä liiton toimistossa.

– Olen saanut toimia maakuntajohtajana pitkän 14-vuotisen rupeaman. Olen pitänyt työstäni ja olen tehnyt sitä isolla intohimolla, Hyttinen toteaa maanantaina lähettämässsään viestissä.

– Uskallan väittää, että maakuntaliitto on jäljiltäni kohtuuhyvässä kunnossa. Jos nyt johonkin pitää pitkä ura maakuntajohtajana päättää, niin tämä suurtapahtumien supervuosi (ampumahiihdon MM-kisat, Farmari-näyttely, Kuninkuusravit ym.) on tässä mielessä sopiva päätepiste.

– Nyt on otettava nokka kohti uutta. Tyhjä tila varmasti täyttyy. Olen vasta 53-vuotias, joten minulla on vielä ainakin 15 vuotta peliaikaa työelämässä, Hyttinen kirjoittaa.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*