Hausjärven kunnanvaltuusto valitsi tiistaina uudeksi kunnanjohtajaksi Maskun kunnan yhteysjohtajan Pekka Määttäsen. Määttänen sai valtuuston vaalissa 19 ääntä ja Hausjärven kunnanjohtajana määräaikaisessa virassa toimiva Aleksi Heikkilä 16 ääntä.

Määttänen valittiin toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen 1.1.2017 alkaen.

Määttänen on valtiotieteiden maisteri. Hän toimi ennen Maskun, Askaisten ja Lemun kuntaliitosta Askaisten kunnanjohtajana. Liitos toteutui vuoden 2009 alussa.

Kunnanhallitus ja kunnanjohtajan valintaa valmistellut työryhmä olivat molemmat yksimielisesti Heikkilän valinnan takana. Heikkilä on toiminut Hausjärven määräaikaisena kunnanjohtajana sen jälkeen, kun Päivi Terävä jätti kunnanjohtajan viran kesällä 2015. Heikkilän viran määräaika päättyy vuoden 2016 lopussa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Heikkilällä olisi mahdollisuus toimia Hausjärven kunnanjohtajana vuoden loppuun saakka ja palata sitten hallinto- ja talousjohtajan virkaan, jossa hän oli ennen määräaikaista kunnanjohtajan pestiä.

– En kuitenkaan aio palata, sillä hallinto- ja talousjohtajan tehtävä ei tarjoa minulle enää näköalaa ammatilliseen kehittymiseen. Suuntaudun nyt kohti uusia haasteita ja toivon myös, että se tarjoaa Määttäselle mahdollisuuden aloittaa puhtaalta pöydältä, Heikkilä sanoo valtuuston kokouksen jälkeen antamassaan tiedotteessa.

Heikkilä aloitti hallinto- ja talousjohtajana elokuussa 2010.

Hausjärven kunnanjohtajan virkaan kertyi 11 hakemusta.

 

 

27.4.2016 klo 11:30: Lisätty tieto, että Heikkilä ei aio palata hallinto- ja talousjohtajan virkaan.