Mäntyharjun kunnanvaltuuston seuraava kokous on maanantaina 13. helmikuuta. (Kuva: Mäntyharjun kunta)

Mäntyharjun kunnanhallitus esittää valtuustolle tilapäisen valiokunnan asettamista valmistelemaan kunnanjohtaja Jukka Ollikaisen erottamisasiaa.

Päätös syntyi torstaina äänestyksen jälkeen lukemin 7-2. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Markku J. Lamponen, kesk., esitti, että ”tilanteen parantamiseksi kunnanjohtajan ja kunnanhallituksen pitää tiivistää yhteistyötään kunnan yhteiseksi hyväksi”. Lamposen esitys kelpasi vain keskustan toiselle edustajalle, muut ryhmät olivat tilapäisen valiokunnan perustamisen kannalla.

Voittaneessa esityksessä ei tuotu esiin epäluottamuksen syitä. Lehtitietojen mukaan Mäntyharjun kunnan viime vuosien rakennushankkeiden kustannukset ovat nousseet selvästi alkuperäisistä ja osa luottamushenkilöistä katsoo, että Ollikaisen toiminta hankkeiden valvonnassa on ollut puutteellista.

Seuraava kunnanvaltuuston kokous on jo maanantaina 13. helmikuuta, mutta vielä ei ole tietoa siitä, onko tilapäisen valiokunnan asettaminen tuolloin listalla.

Kunnanjohtajan irtisanominen tilapäisen valiokunnan valmistelun kautta edellyttää, että irtisanomista kannattaa kaksi kolmasosaa kaikista valtuutetuista.

Aiemmin Etelä-Savon maakuntaliitossa aluekehitysjohtajana toiminut Jukka Ollikainen valittiin Mäntyharjun kunnanjohtajaksi 2014.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Luottamuspula? Eikö kunnan tekninen lautakunta vastaa hankinnoista?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*