Mari Puoskari graffitiseinän edessä
Mari Puoskari aloitti FCG:n toimitusjohtajana 2018. (Kuva: Laura Oja)

FCG Finnish Consulting Groupin toimitusjohtaja, diplomi-insinööri Mari Puoskari jättää yhtiön toukokuun lopussa. Hän aloittaa kesäkuun alussa uudessa tehtävässään Pilke päiväkodit Oy:n toimitusjohtajana.

– FCG on uusiutunut valtavasti viimeisten vuosien aikana. Olemme toteuttaneet paljon muutoksia, jotka ovat vahvistaneet FCG:n kykyä auttaa asiakkaita erilaisten murrosten keskellä, sanoo Puoskari FCG:n tiedotteessa.

Vuonna 1979 syntynyt Puoskari aloitti FCG:n toimitusjohtajana 2018. Hän siirtyi FCG:hen toisen suunnittelu- ja konsultoinityhtiön, Pöyryn, palveluksesta. Puoskari veti Pöyryn Ympäristö-liiketoimintaa helmikuusta 2017. Sitä ennen Puoskari vastasi muun muassa uusista liiketoiminnoista ja strategiasta kiertotalousyhtiö Ekokem Oyj:n johtoryhmässä ja toimi useita vuosia liikkeenjohdon konsulttina.

Puoskarilla on takanaan pitkä ura Helsingin kuntapolitiikassa. Vihreitä edustanut Puoskari valittiin valtuustoon ensimmäisen kerran 2004 kuntavaaleissa ja uudestaan 2008 ja 2012, ja hänestä tuli 33-vuotiaana Helsingin kaupunginvaltuuston historian nuorin puheenjohtaja vuonna 2013. Valtuuston puheenjohtajuudesta hän luopui vuoden 2017 alussa, kun hänen työpaikkansa vaihtui Ekokemistä Pöyryyn.

Puoskari jatkaa toukokuun loppuun saakka nykyisessä tehtävässään. FCG:n uuden toimitusjohtajan rekrytointi käynnistyy heti.

– Mari on johtanut FCG:n uusiutumista upealla tavalla ja olen ollut iloinen siitä muutoksesta, jota hänen johdollaan on saatu aikaiseksi. Uuden ihmisen on tästä erittäin hyvä jatkaa. Toivotan Marille menestystä uusiin tehtäviin, FCG:n hallituksen puheenjohtaja, Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen sanoo.

Pilke on vuonna 2012 perustettu valtakunnallinen päiväkotiyritys. Sen palveluksessa on yli 2 200 työntekijää. Vuodesta 2020 Pilkkeen on omistanut norjalainen varhaiskasvatuksen perheyritys Dibber.

– Mari Puoskarilla on taustallaan vahva kokemus valtakunnallisen ja kansainvälisen liiketoiminnan johtamisesta. Arvostamme myös hänen erityistä osaamistaan yhteiskuntasuhteiden johtamisesta ja kumppanuudesta kuntien kanssa, mikä on erittäin tärkeää varhaiskasvatuksen ja perheille tarjottavien palvelujen toiminnassa, Pilkkeen omistavan Dibber Early Education Finland Oy:n hallituksen puheenjohtaja Trude Sydtangen sanoo Pilkkeen tiedotteessa.