Mari Puoskari Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksessa elokuussa 2014. (Kuva: Ville Miettinen)

Suunnittelu- ja konsultointikonserni FCG on valinnut uudeksi toimitusjohtajakseen DI Mari Puoskarin. Puoskari siirtyy uuteen tehtävään toisen suunnittelu- ja konsultoinityhtiön, Pöyryn, palveluksesta. Puoskari veti Pöyryn Ympräistö-liiketoimintaa helmikuusta 2017.

Ennen Pöyryn palvelukseen siirtymistä Puoskari vastasi mm. uusista liiketoiminnoista ja strategiasta kiertotalousyhtiö Ekokem Oyj:n johtoryhmässä ja toimi useita vuosia liikkeenjohdon konsulttina.

– Viihdyin hyvin Pöyryllä, enkä ajatellut lähteä mihinkään. Sitten tuli näin kiinnostava paikka, ja päädyin tähän, Puoskari taustoittaa siirtoa Kuntalehdelle.

Puoskari sanoo miettineensä uutta uramuutosta pitkään.

– Toimitusjohtaja on iso haaste jota olen odottanut työuralla. Ikinä ei ole hyvä aika urasiirrolle mutta nyt päätin tarttua.

Viisi vuotta sitten Puoskarista, vihr., tuli 33-vuotiaana Helsingin kaupunginvaltuuston historian nuorin puheenjohtaja.

Hänet valittiin valtuustoon vuoden 2004 kuntavaaleissa ja uudestaan 2008 ja 2012. Valtuuston puheenjohtajuudesta hän luopui viime vuoden alussa, kun työpaikka vaihtui Ekokemistä Pöyryyn.

– Hän tuntee myös laajasti kunta-alaa, mistä tulee suurin osa FCG-konsernin kotimaan asiakkaista, FCG:n konsernihallituksen puheenjohtaja, Kuntaliiton toimitusjohtaja Jari Koskinen kuvailee Puoskaria.

Puoskari puolestaan kuvailee FCG:tä mielenkiintoiseksi isoksi yritykseksi, joka haluaa kasvaa edelleen.

– FCG:llä on laaja palveluportofolio. On insinöörihommia, joissa oma taustanikin on, ohjelmistoliiketoimintaa, kansainvälistä toimintaa, sotea – koko julkisen sektorin kaari.

Puoskari sanoo, että uudessa tehtävässä tarkoituksena on jatkaa FCG:n kasvua erityisesti kansainvälisesti. FCG:llä on tällä hetkellä toimipaikka Singaporessa ja tytäryhtiöt Ruotsissa, Bulgariassa ja Uudessa-Seelannissa, ja pysyvä edustusto Equadorissa.

Puoskarin aloituspäivämäärä uudessa tehtävässä ei ole vielä tarkentunut. Hän seuraa tehtävässä FCG:tä vuodesta 2011 johtanutta Ari Kolehmaista, joka jää eläkkeelle.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*