Mari Puoskari Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksessa elokuussa 2014. (Kuva: Ville Miettinen)

Suunnittelu- ja konsultointikonserni FCG on valinnut uudeksi toimitusjohtajakseen DI Mari Puoskarin. Puoskari siirtyy uuteen tehtävään toisen suunnittelu- ja konsultoinityhtiön, Pöyryn, palveluksesta. Puoskari veti Pöyryn Ympräistö-liiketoimintaa helmikuusta 2017.

Ennen Pöyryn palvelukseen siirtymistä Puoskari vastasi mm. uusista liiketoiminnoista ja strategiasta kiertotalousyhtiö Ekokem Oyj:n johtoryhmässä ja toimi useita vuosia liikkeenjohdon konsulttina.

– Viihdyin hyvin Pöyryllä, enkä ajatellut lähteä mihinkään. Sitten tuli näin kiinnostava paikka, ja päädyin tähän, Puoskari taustoittaa siirtoa Kuntalehdelle.

Puoskari sanoo miettineensä uutta uramuutosta pitkään.

Mainos– Toimitusjohtaja on iso haaste jota olen odottanut työuralla. Ikinä ei ole hyvä aika urasiirrolle mutta nyt päätin tarttua.

Viisi vuotta sitten Puoskarista, vihr., tuli 33-vuotiaana Helsingin kaupunginvaltuuston historian nuorin puheenjohtaja.

Hänet valittiin valtuustoon vuoden 2004 kuntavaaleissa ja uudestaan 2008 ja 2012. Valtuuston puheenjohtajuudesta hän luopui viime vuoden alussa, kun työpaikka vaihtui Ekokemistä Pöyryyn.

– Hän tuntee myös laajasti kunta-alaa, mistä tulee suurin osa FCG-konsernin kotimaan asiakkaista, FCG:n konsernihallituksen puheenjohtaja, Kuntaliiton toimitusjohtaja Jari Koskinen kuvailee Puoskaria.

Puoskari puolestaan kuvailee FCG:tä mielenkiintoiseksi isoksi yritykseksi, joka haluaa kasvaa edelleen.

– FCG:llä on laaja palveluportofolio. On insinöörihommia, joissa oma taustanikin on, ohjelmistoliiketoimintaa, kansainvälistä toimintaa, sotea – koko julkisen sektorin kaari.

Puoskari sanoo, että uudessa tehtävässä tarkoituksena on jatkaa FCG:n kasvua erityisesti kansainvälisesti. FCG:llä on tällä hetkellä toimipaikka Singaporessa ja tytäryhtiöt Ruotsissa, Bulgariassa ja Uudessa-Seelannissa, ja pysyvä edustusto Equadorissa.

Puoskarin aloituspäivämäärä uudessa tehtävässä ei ole vielä tarkentunut. Hän seuraa tehtävässä FCG:tä vuodesta 2011 johtanutta Ari Kolehmaista, joka jää eläkkeelle.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*