Marjukka Manninen. (kuva: Teija Soini)

Tyrnävän kunnanjohtaja Marjukka Manninen on valittu Pohjois-Pohjanmaan maakunta- ja soteuudistuksen muutosjohtajaksi.

Manninen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri, ja hän on työskennellyt Tyrnävän kunnanjohtajana vuodesta 2014 lähtien. Sitä ennen hän toimi Oulun kaupungin palveluksessa strategisen hankintatoimen kehittämispäällikkönä.

– Tehtävä on todella haastava ja mielenkiintoinen. On mukavaa rakentaa ihan uutta kokonaisuutta, Manninen sanoo.

Muutosjohtajan tehtäviin kuuluu muun muassa maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelun johtaminen ja maakuntakonsernin strategian valmistelusta vastaaminen. Tehtäviä tarkastellaan uudelleen, kun uusi maakuntajohtaja aloittaa tehtävässään vuoden 2019 aikana.

MainosVirka kestää 31.12.2019 saakka edellytyksellä, että maakunta- ja sote-uudistusta koskeva lainsäädäntö tulee voimaan. Virkaa tavoitteli 12 hakijaa.

Sirkku Pikkujämsä sote-vastuuvalmistelijaksi

Pohjois-Pohjanmaan maakunta- ja soteuudistuksen sote-vastuuvalmistelijaksi on valittu Sirkku Pikkujämsä.

Pikkujämsä vastaa soten toimialaan kuuluvien tehtävien valmistelusta osana koko sote- ja maakuntauudistusta. Sote-vastuuvalmistelijan tehtävä oli sisäisessä hakumenettelyssä, ja määräaikaan mennessä sitä tavoitteli seitsemän hakijaa.

Pikkujämsä on koulutukseltaan erikoislääkäri ja lääketieteen tohtori. Hän on työskennellyt Oulun kaupungin terveysjohtajana vuodesta 2011 alkaen.

MainosPikkujämsä on toiminut myös PoPSTer-hankkeen asiantuntijana ja sisällöllisenä vastuuhenkilönä. Hankkeessa on luotu malli ja toimenpideohjelma siitä, miten sosiaali- ja terveyspalvelut järjestetään ja tuotetaan Pohjois-Pohjanmaalla uuden lainsäädännön edellyttämällä tavalla.