Marko Järvenpää kertoi ratkaisustaan Twitter-tilillään.

Karkkilan kaupunginjohtajana noin kaksi vuotta toiminut Marko Järvenpää on irtisanoutunut. Hän jättää virkansa 15. heinäkuuta ja jää lomien takia käytännössä pois töistä jo toukokuussa.

Järvenpää kertoo, että lähtöön ei liity dramatiikkaa.

– Olen ollut kuntien ja kuntaomisteisten yhtiöiden palveluksessa vuodesta 2000. Ajattelin, että nyt on sopiva aika ja ikä tehdä jotain muuta, ensi vuonna 50 vuotta täyttävä Järvenpää sanoo.

Järvenpää valittiin Karkkilaan marraskuussa 2015 ja hän aloitti kaupunginjohtajana maaliskuussa 2016. Ennen Karkkilaan tuloaan Järvenpää toimi vuosina 2012–2016 Humppilan kunnanjohtajana ja työskenteli sitä ennen muun muassa Kuopion kaupungin, Tampereen kaupungin ja Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredean palveluksessa.

Karkkilan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Maritta Salo, vas., kertoo, että uuden kaupunginjohtajan hakeminen käynnistetään mahdollisimman pian.

– Tavoitteenamme on, että uusi kaupunginjohtaja voi aloittaa jo syksyn alussa. Käynnistämme haun ja yritämme kukin omien verkostojemme kautta vaikuttaa niin, että saisimme Karkkilaan paljon hyviä hakijoita.

Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.