kuva: Seppo Haavisto
Markus Hirvonen on toiminut Juuan kunnanjohtajana vuodesta 2016.

Pohjois-Karjalan maakuntajohtajaksi on valittu Juuan kunnanjohtaja Markus Hirvonen. Hirvonen, 36, sai maanantaina maakuntavaltuuston vaalissa 36 ääntä ja Suomen metsäkeskuksen elinkeinojohtaja Anssi Niskanen 13 ääntä.

– Heimopäällikköähän tässä haettiin ja oli mahtava huomata, että minä sovin siihen brändiin. Nöyräksi kyllä vetää. Haluan olla kokoamassa yhteisöjä ja ihmisiä. Kukaan ei saa yksinään asioita aikaan, Hirvonen sanoo Pohjois-Karjalan liiton tiedotteessa.

Hirvonen valittiin Juuan kunnanjohtajaksi joulukuussa 2015. Hän toimi aiemmin Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän hallintopäällikkönä.

– Markus Hirvonen on nuori ja kehitysintoa täynnä oleva johtaja. Hän pääsee heti maakuntastrategian ja EU:n rahoitusten kimppuun, sanoo maakuntavaltuuston puheenjohtaja Seppo Eskelinen, sd.

Maakuntajohtajan virkaa tavoitteli 17 hakijaa. Seitsemän haastatellun joukosta soveltuvuusarviointeihin eteni neljä hakijaa. Kesäkuun puolivälissä kokoontunut Pohjois-Karjalan maakuntahallitus esitti maakuntavaltuustolle, että virkaan valitaan joko Hirvonen tai Niskanen.

Määräaikaisena maakuntajohtajana toiminut Risto Poutiainen palaa aikaisempaan tehtäväänsä kehitysjohtajaksi ja maakuntajohtajan sijaiseksi. Poutiaisen tehtävänkuva tarkentuu, kun uusi maakuntajohtaja aloittaa virassaan.

Maakuntapäällikön virka pitää ottaa vastaan viimeistään tammikuun alussa 2021. Hirvonen ei osaa vielä arvioida, milloin hän aloittaa. Hirvosen viisihenkinen perhe asuu Juuassa.