kuva: Sakari Röystö / Helsingin kaupunki
Markus Kühn nousi strategiajohtajaksi 113 hakijan joukosta.

Helsingin kaupungin strategiajohtajaksi on valittu kauppatieteiden maisteri Markus Kühn. Tehtävää tavoitteli 113 hakijaa.

Markus Kühn on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Helsingin kauppakorkeakoulusta vuonna 2000. Hän on toiminut vuodesta 2018 alkaen Posti-konsernin strategiajohtajana ja työskennellyt aiemmin Postin paketti- ja logistiikkapalveluissa liiketoiminnan kehitysjohtajana, hankejohtajana Postin konsernistrategiatiimissä, strategiasta ja transformaatioista vastaavana pääkonsulttina Cap Gemini Consulting -yhtiössä, julkishallinnon konsultointipalvelujen johtajana Tieto Finland Oy:ssä, liiketoimintajohtajana Planmeca-konserniin kuuluvassa Plandent Oy:ssä sekä prosessi- ja teknologiakonsulttina Deloitte-konsulttiyhtiössä.

Strategiajohtaja vetää kaupunginkanslian 2020 alussa perustettua strategiaosastoa. Osasto toimii suoraan kaupungin ylimmän johdon alaisuudessa ja sen palveluksessa on noin 130 työntekijää. Strategiaosaston tehtävänä on yhdistää digitalisaatio ja ICT, tutkimus ja analyysi sekä kansainväliset suhteet ja kehittäminen. Tavoitteena on kaupunkistrategian ja siihen kuuluvien kärkihankkeiden toteuttaminen yhteistyössä yli organisaatiorajojen.

– Panostamalla strategiatyöhön luomme kaupungin kasvuun, kestävyyteen ja kaupunkilaisten monimuotoistuviin tarpeisiin entistäkin paremmin vastaavia palveluita. Helsingillä on kunnianhimoinen ja innostava strategia. Yhdessä tekemällä ja ennakkoluulottomasti dataa ja teknologiaa hyödyntämällä strategian toteuttamista voidaan vauhdittaa, Kühn sanoo Helsingin kaupungin verkkosivuilla.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.