Carita Maisila on työskennellyt Marttilan kunnanjohtajana vuodesta 2012.

Suomen Nuorkauppakamarien järjestämän vuosittaisen Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun vuoden 2020 voittaja on Marttilan kunnanjohtaja Carita Maisila. Tuomariston mukaan Maisila on onnistunut erinomaisesti aitouden ja rehellisyyden kautta myös vaikeissa tilanteissa hankalasti johdettavalla toimialalla.

– Itselleni erityisen tärkeää johtajuudessa ovat ympäröivät ihmiset. Kunnanjohtajan lähityökavereiden ja oman johtoryhmän lisäksi merkittävässä roolissa ovat kunnanhallitus ja muut luottamushenkilöt, joiden kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä. Marttilan kunnassa myös kuntalaiset ja yrityskenttä ovat kunnanjohtajaa lähellä, Maisila toteaa.

Maisila on hallintotieteiden maisteri. Hän aloitti Marttilan kunnanjohtajana 2012 27-vuotiaana. Sitä ennen hän työskenteli muun muassa Kuntaliiton palveluksessa.

Maisila on halunnut uransa aikana vahvistaa kunnan johtamisosaamista. Kaikki johtajat johtoryhmästä esimiehiin ovat saaneet johtamissparrausta.

Kilpailun tavoitteena on nostaa esiin taitavia, korkeintaan 40-vuotiaita nuoria johtajia, ja kannustaa nuoria hakeutumaan johtotehtäviin sekä kehittymään johtajina. Nuorkauppakamarit on järjestänyt kilpailun vuodesta 2007 lähtien.

Maisila saa palkinnoksi lähes 15 000 euron arvoisen, vuoden mittaisen VIA Groupin valmennuksen jonka aikana keskitytään johtajuuden eri osa-alueisiin.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.