kuva: VSSHP
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri valitsee uuden johtajan 26. marraskuuta

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus esittää yksimielisesti, että sairaanhoitopiirin johtajaksi valitaan dosentti, erikoislääkäri Matti Bergendahl. Valtuusto valitsee johtajan 26. marraskuuta.

Bergendahl on toiminut viimeksi Realia Group Oy -konsernin toimitusjohtajana vuosina 2015-2019. Sitä ennen hän työskenteli Mehiläinen Oy:n toimitusjohtajana ja Ambea Ab:n varatoimitusjohtajana 2012–2014, Ambea -konsernin toimitusjohtajana 2010–2012 ja Mehiläisen toimitusjohtajana 2005–2011.

Sairaanhoitopiirin johtajan virkaa tavoitteli kuusi hakijaa. Virantäyttöä valmistellut toimikunta haastatteli Bergendahlin lisäksi Tyksin sairaalajohtajan Petri Virolaisen ja HUS Porvoon sairaanhoitoalueen johtajan Leena Koposen. Bergendahl ja Koponen eivät olleet hakijoiden joukossa, vaan olivat antaneet suostumuksensa valintaprosessiin osallistumisesta.

Virka tuli avoimeksi, kun Leena Setälä irtisanoutui ja siirtyi VSSHP:n strategiajohtajaksi 16.6.2019 alkaen. Vaasan sairaanhoitopiirin eläkkeelle jäänyt johtaja Göran Honga on toiminut kesäkuusta lähtien johtajan sijaisena.

Mainos