Matti Bergendahl on toiminut Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajana vuodesta 2020.

HUSin valtuusto on valinnut Matti Bergendahlin, 55, sairaanhoitopiirin uudeksi toimitusjohtajaksi. Bergendahl on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja, lääketieteen tohtori ja lastentautien erikoislääkäri.

Bergendahl sai HUSin valtuustossa 670 3/5 ääntä ja Markku Mäkijärvi 418 2/5 ääntä. Mäkijärvi on HUSin pitkäaikainen johtajaylilääkäri. Hän on toiminut vt. toimitusjohtajana sen jälkeen, kun edellinen toimitusjohtaja Juha Tuominen jäi sairaseläkkeelle.

Matti Bergendahl on toiminut Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajana vuodesta 2020 alkaen. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Realia Groupin toimitusjohtajana, Mehiläinen Oy:n toimitusjohtajana ja Mehiläisen emoyhtiön Ambea-konsernin eri johtotehtivissä.

Bergendahl on valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi vuonna 1991, väitellyt lääketieteen tohtoriksi vuonna 1993 ja valmistunut lastentautien erikoislääkäriksi vuonna 2000. Vuonna 2001 hän suoritti Sveitsissä MBA-tutkinnon ja vuonna 2002 hänelle myönnettiin dosentin arvo Turun yliopistossa.

Virkaa tavoitteli 12 hakijaa. Bergendahl ei ollut hakijoiden joukossa, vaan hän antanut virkaan myöhemmin suostumuksensa.