Isojoki valitsee uuden kunnanjohtajan. (kuva: Isojoen kunta/Studio Mia Perkiö)

Isojoen kunnanjohtajan virkaa tavoittelee yhdeksän hakijaa. Hakuaika päättyi torstaina.

Virkaa hakivat muiden muassa Honkajoen entinen kunnanjohtaja Mauno Mäkiranta ja Honkajoen nykyinen vt. kunnanjohtaja Ulla Norrbo. He kilvoittelivat Honkajoen johtajuudesta keväällä 2016, kun Mäkirannan määräaikainen virka oli päättymässä. Honkajoki ja Isojoki ovat naapurikuntia.

Norrbo tuli valituksi Honkajoelle. Yksi Honkajoen valtuutettu valitti päätöksestä hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus hylkäsi valituksen, mutta valtuutettu valitti edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Valituksen käsittely KHO:ssa on edelleen kesken, ja Norrbo toimii siksi Honkajoella vt. kunnanjohtajana.

Mäkiranta on hallintotieteiden maisteri. Hän toimi Honkajoen kunnanjohtajana määräaikaisilla pesteillä yli kymmenen vuotta. Myös Norrbo on hallintotieteiden maisteri. Hän oli Isojoen nuoriso- ja liikuntasihteeri ennen valintaansa Honkajoelle.

Muut hakijat ovat maatalous- ja metsätieteiden maisteri, projektipäällikkö Mika Hakosalo Tukholmasta, hallintotieteiden ylioppilas, palveluesimies Sirpa Koskenlaine Rovaniemeltä, liikuntatieteiden maisteri, rehtori Sami Kiukkonen Kauhajoelta, maatalous- ja metsätieteiden maisteri Jussi Tuovinen Kuopiosta, hallintotieteiden maisteri, kansainvälisten asioiden koordinaattori Jaana Hurme Seinäjoelta, kauppatieteiden maisteri, toimitusjohtaja, rehtori Timo Kärkkäinen Raahesta ja yhteiskuntatieteiden maisteri, palvelusihteeri Sirkku Kangas Kempeleestä.

Isojoen kunnanjohtajan virka avautui, kun Linda Leinonen tuli valituksi Kauhajoen kaupunginjohtajaksi.

 

Juttua muokattu 5.12 klo 14.46. Kunnanjohtajan valinnasta valitti vain yksi Honkajoen valtuutettu.

 

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.