Mauri Koskela irtisanoutuu Enontekiön vs. kunnanjohtajan tehtävästä.

Irtisanoutumiseen ei sisälly dramatiikkaa, vaan kyse on Koskelalle tarjotuista uusista haasteista, kertoo Enontekiön kunta tiedotteessaan.

Koskela ilmoitti erostaan kunnanhallituksen kokouksessa maanantaina 18. tammikuuta.
Hän kiitti luottamushenkilöitä, viranhaltijoita sekä kuntalaisia luottamuksesta, tuesta ja erinomaisesta yhteistoiminnasta.

Koskela toteaa tiedotteessa, että Enontekiön kunnassa on paljon mahdollisuuksia sijaintinsa ja tunnettavuutensa takia sekä omaleimaisen luonnon ja sen tarjoamien mahdollisuuksien osalta.

– Tähän liittyy myös Enontekiön sijainti ja merkitys tieteellisessä tutkimuksessa luonnonolosuhteisiin ja –ilmiöihin liittyen. Käynnissä on myös useita elinkeinoelämän hankkeita, jotka toteutuessaan lisäävät merkittävästi elinvoimaisuutta ja kiinnostavuutta myös kansainvälisesti.

Enontekiön kunnanvaltuusto valitsi Koskelan vs. kunnanjohtajaksi viime vuoden kesäkuussa.

Vuonna 1960 syntynyt Koskela on reserviin jäänyt prikaatikenraali. Hän on valmistunut maanpuolustuskorkeakoulusta 1995 ja työskennellyt muun muassa apulaisjohtajana ja johtajana puolustusvoimien kansainvälisessä keskuksessa. Maavoimien henkilöstöpäällikkönä hän oli 2012–2013.

Koskela oli keskustan kansanedustajana toimivan Mikko Kärnän sijainen. Myös Kärnä on ilmoittanut irtisanoutuvansa.

Kärnä kertoi Facebook-sivuillaan saaneensa viime viikolla tiedon, että hänen viransijaisena olisi irtisanoutumassa ja viransijaisen paikka olisi jälleen tulossa haettavaksi.

– Tärkein syy ratkaisulleni on, että varsinaisen kunnanjohtajan paikka voidaan Enontekiöllä julistaa auki pidemmäksi aikaa kuin sijaisen paikka. Tämä toivon mukaan kasvattaa hakijapoolia, Kärnä kirjoittaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*