Parikkalan kunnanjohtajan virkaa tavoitteli 21 hakijaa. Parikkalan valtuusto valitsi kunnanjohtajaksi Mervi Pääkön. (Kuva: Parikkalan kunta)

Parikkalan valtuusto valitsi tiistaina Mervi Pääkön uudeksi kunnanjohtajaksi. Pääkkö sai valtuuston virkavaalissa 21 ääntä ja Minna Nikander 6 ääntä.

Pääkkö on hallintotieteiden maisteri. Hän on toiminut muun muassa Korpelan Voiman hallinto- ja talousjohtajana ja Ylivieskan kaupungin hallintojohtajana.

Pääkkö sanoo miettineensä jo usemman vuoden ajan, että haluaisi joskus työskennellä kunnanjohtajana.

– Olen toiminut eri kuntien johtoryhmissä jo lähes kynmenen vuoden ajan ja tehnyt yhteistyötä eri tavoin toimivien kunnanjohtajien kanssa. On hienoa, että pääsen nyt toteuttamaan omaa kuntajohtamisen malliani.

MainosSavukoskelta lähtöisin oleva Pääkkö on asunut viimeiset vuodet Perhossa Keski-Pohjanmaalla. Parikkala ja Etelä-Karjala eivät ole hänelle entuudestaan tuttua seutua.

– Olen vaikuttunut siitä, kuinka parikkalalaiset uskovat oman kuntansa mahdollisuuksiin. Heillä on vahva itsetunto ja vahva tahto kehittää kuntaa, Pääkkö sanoo.

Varalle valtuusto valitsi Minna Nikanderin. Viran tavoittelijoita oli kahden hakukierroksen jälkeen yhteensä 21, ja heistä 6 haastateltiin. Parikkalaa vuodesta 2014 johtanut Vesa Huuskonen erosi syksyllä kunnanjohtajan virasta luottamuspulan takia.

Mainos