Ulvilan kaupunginvaltuusto valitsi maanantaina johtajakseen Mikko Löfbackan. Hallintotieteen maisteri Löfbacka on taustaltaan sitoutumaton ja toimii tällä hetkellä Kokemäen hallintojohtajana.

Maanantai-illan äänestys ei ollut täysin yksimielinen. Löfbacka sai 14 ääntä Ulvilan 27 henkiseltä valtuustolta. Suljetussa lippuäänestyksessä toiseksi tuli Sauvon vs. kunnanjohtaja Juuso Alatalo (sd) yhdeksällä äänellä. Porin palveluliikelaitoksen johtaja Marjukka Palin (kok) sai neljä ääntä.

Kaupunginjohtajan virkaa haki kymmenen ihmistä. Heistä neljä haastateltiin. Ulvilan kaupunhinhallitus ehdotti tehtävään ainoastaan Alataloa ja Löfbackaa. Valtuuston keskustelun aikana Sakari Aalto (vihr) kuitenkin ehdotti, että äänestykseen otettaisiin mukaan myös Palin.

Uusi kaupunginjohtaja aloittaa virassa vuoden 2020 alussa. Ulvilaa vuodesta 2012 johtanut Jukka Moilanen jää tuolloin eläkkeelle.

Löfbacka ei vielä osaa sanoa, mihin hän kaupunginjohtajana tulee ensimmäiseksi puuttumaan.

– Nyt täytyy ottaa homma haltuun. Kaupungin johtaminen on yhteistyötä. Muutoksia pitää miettiä yhdessä luottamushenkilöiden kanssa.

Löfbacka näkee mahdollisuuksia siinä, että Ulvila on keskittynyt robotiikkaan ja elinkeinokehitykseen. Kaupungin iskulause on “automaattisesti paras”, ja Löfbackan mukaan kaupungin kannattaa myös jatkossa hyödyntää automaatio-teemaa.

Viime vuodet ovat tuoneet Ulvilalle myös ongelmia. Kaupungilla on ollut talousvaikeuksia ja tulokset ovat olleet useina vuosina alijäämäisiä.

Uudella kaupunginjohtajalla ei ole talouden korjaamiseksi erityisempiä keinoja, vaan hän korostaa pitkäjänteisyyttä. Talousvaikeudet eivät Löfbackan mukaan ole erityisesti Ulvilan taakka. Samojen asioiden kanssa painii myös moni muu kunta.

– Pidemmän päälle talous pitää saada terveelle pohjalle, jotta Ulvila jatkaa jatkossakin itsenäisenä kuntana.

Avatar
Matilda Jokinen
matilda.jokinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*