kuva: Turun kaupunki.
Minna Arve.

Kevan valtuuskunta on valinnut Turun kaupunginjohtajan Minna Arven Kevan hallituksen jäseneksi ja hallituksen puheenjohtajaksi. Hallituksen puheenjohtaja vaihtui, kun edellinen puheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen siirtyi kokoomuksen ministeriryhmän valtiosihteeriksi. Ikonen jätti puheenjohtajan tehtävät 17. toukokuuta.

Arve aloitti Turun kaupunginjohtajana marraskuussa 2017. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Turun kauppakamarin toimitusjohtajana, kokoomuksen puoluesihteerinä sekä Turun kaupunginhallituksen kokopäiväisenä puheenjohtajana. Arve on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri.

– Tehtävä on innostava ja lähden siihen motivoituneena. Eläkevarojen sijoittaminen ja eläkkeiden rahoituksesta huolehtiminen on Kevan toiminnassa tärkeintä tulevaisuudessakin. Kunta-ala on isossa murroksessa ja tässä tilanteessa on erityisen tärkeää huolehtia eläkejärjestelmän kestävyydestä, Arve sanoo Kevan tiedotteessa.

Keva huolehtii julkisen sektorin eli kunta-alan, valtion, evankelis-luterilaisen kirkon ja Kelan työntekijöiden eläkeasioista. Kevalla on noin 1,2 miljoonaa henkilöasiakasta. Kuntien eläkevakuutus –nimestä luovuttiin vuonna 2011.