kuva: Nelli Laurio
Minna Laurio on Enonkosken uusi kunnanjohtaja.

Terveystieteiden maisteri Minna Laurio on valittu Enonkosken uudeksi kunnanjohtajaksi. Laurio on Sosterin eli Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän kotihoidon päällikkö.

Laurio sai valtuuston virkavaalissa keskiviikkona 13 ääntä. Keskustan Karjalan piirin toiminnanjohtaja Matti Kuittinen sai kolme ääntä ja Enonkosken kunnanhallituksen puheenjohtaja Lauri Niiranen yhden äänen.

Laurio, 53, on syntyperäinen enonkoskelainen. Nykyisessä tehtävässään Sosterissa hän on toiminut viisi vuotta.

– Opinnot ovat vieneet Helsinkiin, Mikkeliin ja Jyväskylään, mutta aina olen palannut tänne. Olen myös pysynyt enonkoskelaisena, vaikka työt ovat olleet Heinävedellä ja Savonlinnassa, Laurio kertoo.

Lauriolla on kokemusta myös kunnallisista luottamustehtävistä. Hän oli Enonkosken valtuustossa kolme kautta vuosina 1996-2008. Kaksi viimeistä kautta hän oli myös kunnanhallituksen jäsen ja vuodet 2007-2008 hallituksen puheenjohtaja. Hänet valittiin valtuustoon sitoutumattomana ehdokkaana SDP:n listalta.

”Sosterin päätös oli oikea”

Enonkoski on Sosterin jäsenkunta. Sosterin yhtymävaltuusto sinetöi erikoissairaanhoidon ulkoistuksen kokouksessaan 7. maaliskuuta. Laurion mielestä päätös oli oikea.

– Sekä Savonlinnan seudun elinvoimaisuuden ja että palvelujen saannin näkökulmasta ratkaisu oli hyvä. Täällä on syvä huoli siitä kuinka potilaat saavat tarvitsemaansa hoitoa, kun välimatkat ovat pitkät. Ja jotain ratkaisuja olisi joka tapauksessa pitänyt tehdä, kun maakuntaa suunnitellussa muodossa ei ole tulossa.

Enonkoski on noin 1400 asukkaan kunta Saimaan rannalla Etelä-Savossa.

– Väestön väheneminen ja vanheneminen sekä peruspalveluiden tason säilyttäminen ovat tietysti haasteita. Kunnan talous on kuitenkin hoidettu erittäin hyvin, ja se antaa vahvan pohjan kunnan kehittämiselle. Täällä on yritteliäisyyttä, yhdessä tekemisen meininkiä ja aitoa välittämistä kanssaihmisistä. Myös sijainti Savonlinnan kupeessa on hyvä, Laurio sanoo.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä