Kaustinen valitsi torstaina uuden kunnanjohtajan. (Kuva: Kaustisen kunta)

Kaustisen valtuusto valitsi torstaina Minna Nikanderin uudeksi kunnanjohtajaksi. Valinta oli täpärä: Nikander sai valtuuston vaalissa 11 ääntä ja Esa Kaunisto 10 ääntä.

Nikander on valtiotieteiden maisteri. Hän toimi Kaskisten kaupunginjohtajana 2018-2022. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Satakuntaliiton, Kokemäen kaupungin ja satakuntalaisten kuntien omistaman Prizztech-elinkeinoyhtiön palveluksessa.

Nikander kiittää Kaustisen päättäjiä luottamuksesta.

– Tiukille meni ja jännitystä riitti loppumetreille saakka – oli tosi hyvät kilpakumppanit.

– Kaustisella on hyvä imago ja koko kunnasta huokuu tekemisen meininki. Odotankin innolla alkavaa pestiä kaustislaisten palveluksessa ja hyvää yhteistyötä niin päättäjien, kunnan henkilöstön kuin kuntalaisten ja paikallisen elinkeinoelämän kanssa, Nikander sanoo.

Alajärven sivistystoimenjohtaja työskentelevä Esa Kaunisto valittiin varalle. Viran tavoittelijoita oli kahdella hakukierroksella yhteensä 28, joista 7 haastateltiin.

Vaalia edeltäneissä ryhmäpuheenvuoroissa poliittiset ryhmät eivät nimenneet johtajaehdokkaitaan, vaan kehuivat Kaustisen vetovoimasta kertovaa hakijoiden hyvää määrää ja kiittelivät eläköityvää kunnanjohtajaa Arto Alpiaa. Alpia on toiminut kunnanjohtajana vuodesta 1991.

Edit: Lisätty Nikanderin kommentit 17.3. klo 13.07.

Mainos