Minna Nikander.

Kaskisten valtuusto valitsi torstaina uudeksi kaupunginjohtajaksi vaasalaisen valtiotieteiden maisterin Minna Nikanderin.

Nikander, 49, voitti valtuuston johtajavaalissa Martin Norrgårdin äänin 12–5. Myös Norrgård on valtiotieteiden maisteri Vaasasta.

Virkaa tavoitteli kahdella hakukierroksella yhteensä 13 hakijaa. Kaskinen joutui etsimään kaupunginjohtajaa, kun virassa pitkään toiminut Marlene Svens irtisanoutui kesäkuussa.

Työura Satakunnassa

Minna Nikander, 49, on tehnyt työuransa pääosin Satakunnassa. Hän on ollut Satakuntaliiton, Kokemäen kaupungin ja satakuntalaisten kuntien omistaman Prizztech-elinkeinoyhtiön palveluksessa.

Satakuntaliitossa hän oli EU-koordinaattorina ja vs. aluekehityssuunnittelijana yhteensä noin neljä vuotta. Kokemäellä hän toimi seitsemisen vuotta elinkeinoasiamiehenä ja jonkin aikaa kaupunginsihteerin sijaisena. Kokemäen vuosiin mahtuu myös kuntajakokoordinaattorin tehtävä lopulta kariutuneessa Kokemäen, Harjavallan, Nakkilan ja Ulvilan kuntaliitoshankkeessa.

Prizztechin yritysasiamiehenä ja yrityskehittäjänä Nikander oli vuodet 2012–2016. Tällä hetkellä hän opiskelee toista maisterintutkintoaan: hänen tarkoituksenaan on valmistua hallintotieteiden maisteriksi Vaasan yliopistosta julkisoikeus pääaineenaan.

Suomen pienin kaupunki

Kaskisten talous on ollut tiukilla siitä lähtien, kun Metsä-Botnian sellutehdas sulki ovensa vuonna 2009. Jopa puolet Kaskisissa sijainneista työpaikoista katosi.

– Teollisuuden rakennemuutos on runnellut lukuisia muitakin kuntia ja kaupunkeja, muun muassa syntymäkaupunkiani Haminaa. Tällaisessa tilanteessa ei ole kuitenkaan pakko lyödä hanskoja naulaan – on vain keksittävä jotakin uutta.

Nikanderin mielestä Kaskinen on erittäin kiinnostava kaupunki muun muassa sijaintinsa takia.

– Kaupunki on hyvin kaunis, ja oman viehätyksensä tuo myös se, että kyseessä on Suomen pienin (1300 asukasta) kaupunki.

– Kun minä olen tällainen alle 160-senttinen, ajattelin, että Kaskinen voisi sopia minulle – ehkä minä olen Suomen pienin kaupunginjohtaja, Nikander miettii.

 

Juttua muutettu 23.11. 2017 klo 23.35: Lisätty Minna Nikanderin kommentit.