Noora Pajari on toiminut Multian kunnanjohtajana vuodesta 2018. (kuva: Petteri Kivimäki)

Keuruun valtuusto valitsi maanantaina Noora Pajarin uudeksi kaupunginjohtajaksi. Pajari on Keuruun naapurikunnan Multian kunnanjohtaja.

Pajari sai valtuuston vaalissa 23 ääntä, Suomen Yrittäjien viestintäjohtaja Taru Jussila 9 ääntä ja Varkauden hallintojohtaja Toni Leppänen 3 ääntä.

Pajari on yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän on toiminut Multian kunnanjohtajana vuodesta 2018. Sitä ennen hän on työskennellyt muun muassa Kiuruvedellä vs. kaupunginsihteerinä ja SPR:n palveluksessa.

– Keuruu on multialaisten asiointipaikkakunta, joten yhteistyö on ollut vahvaa ja kaupunki on minulle erittäin tuttu. Hain paikkaa, koska halusin tehdä vahvemmin töitä Keuruun, mutta samalla myös koko tämän seutukunnan eteen. Haluan vahvistaa Keuruun tärkeää roolia Keski-Suomen läntisenä seutukaupunkina, Pajari kertoo.

MainosPajarin mielestä Keuruulla on perusasiat kunnossa.

– Harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet ovat kohdillaan, työllisyystilanne on maakunnallisesti vertailtuna hyvä, ja talouskin suhteellisen hyvässä kuosissa, tulevaisuuden riskit tiedostaen. Vankalta pohjalta on hyvä lähteä puhaltamaan uutta liekkiä kaupunkiin ja kasvattamaan elinvoimaa ja kaupungin vetovoimaa entisestään.