Esa Ukkola on toiminut toukokuusta 2022 Pukkilan ja Myrskylän kuntien yhteisenä sivistystoimenjohtajana.

Myrskylän valtuusto valitsi maanantaina kasvatustieteiden maisteri Esa Ukkolan yksimielisesti uudeksi kunnanjohtajaksi.

Ukkola on toiminut toukokuusta 2022 Pukkilan ja Myrskylän kuntien yhteisenä sivistystoimenjohtajana. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa STEP-koulutuksen eli entisen Seurakuntaopiston apulaisrehtorina ja Tuusulassa kasvatus- ja sivistystoimenjohtajana sekä rehtorina Vanhankylän koulussa.

– Kunnanjohtajana työskenteleminen on ollut sellainen salainen haave ja muutaman kerran olen hakenutkin kunnanjohtajan paikkoja. Se on kiehtova, ihmisten arkea lähellä oleva merkityksellinen tehtävä. Olen 58-vuotias, ja uran tässä vaiheessa on tärkeintä, että tuntee tekevänsä merkityksellistä työtä.

Myös suomalainen kuntademokratia viehättää Ukkolaa.

Mainos– Kuntien laaja autonomia tavattoman arvokas asia. Sitä tosin aika ajoin uhataan, joten siitä on pidettävä huolta. On hienoa olla lähidemokratian palveluksessa, Ukkola sanoo.

Myrskylän kunnanjohtajana Ukkola aikoo tehdä töitä kunnan tunnettuuden ja vetovoimaisuuden eteen.

– Meidän pitää tuoda yhä paremmin esille kaikki se hyvä, mitä täällä on tarjolla. Myrskylässä on paljon potentiaalia. Esimerkiksi Myrskylän järviylänkö on luontokokonaisuus, jonka kaltaisia ei juuri ole Salpausselän eteläpuolella.

Ukkola on kotoisin Myllykoskelta, ja hän asuu Tuusulassa. Myllykoskella hänellä on metsätila.

– Myrskylässä olen jo puolimatkassa Myllykoskelle. Kun ajan Myrskylästä tunnin verran, voin jo päräyttää raivaussahan käyntiin palstan laidalla, metsätalousyrittäjän ammattitutkintoa suorittava Ukkola kertoo.

Kunnanjohtajaksi hakeneita oli 13. Virka tuli tavoiteltavaksi, kun helmikuussa 2019 kunnanjohtajana aloittanut Sam Vuorinen siirtyi Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen laatu- ja turvallisuusjohtajaksi.

Ukkola siirtyy kunnanjohtajaksi loppukeväästä. Kunnanjohtajan tehtäviä hoitaa siihen saakka hallintojohtaja Matti Latva-Pirilä.