PPSHP:n johtoon on neljä kärkiehdokasta. (kuva: PPSHP)

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin (PPSHP) johtajavalintaa valmisteleva työryhmä on valinnut neljä johtajaehdokasta soveltuvuusarviointiin. Testattavat ovat Maire Ahopelto, Ilkka Luoma, Pasi Parkkila ja Kirsti Ylitalo-Katajisto.

Sairaanhoitopiirin johtajan virkaa tavoitteli kymmenen hakijaa. Heistä seitsemän oli valintatyöryhmän haastatteluissa kuluvan viikon maanantaina ja tiistaina.

Ahopelto työskentelee Kainuun Sote-kuntayhtymän johtajana, Luoma Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymän Soiten toimitusjohtajana, Parkkila PPSHP:n kehitysjohtajana ja Ylitalo-Katajisto Oulun kaupungin hyvinvointijohtajana.

– Työryhmän päätös testattavista oli yksimielinen, kertoo PPSHP:n hallituksen ja valintatyöryhmän puheenjohtaja Antti Huttu-Hiltunen, kesk.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Nelikko esittäytyy sairaanhoitopiirin valtuustolle 14. marraskuuta pidettävässä valtuustoseminaarissa. Sairaanhoitopiirin hallitus käsittelee johtajavalintaa 20. marraskuuta, ja valtuusto valitsee johtajan 11. joulukuuta.