Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntajohtajan virkaa tavoittelee 11 hakijaa. Hakuaika päättyi perjantaina 13. tammikuuta.

Virkaa hakivat muiden muassa Haapaveden kaupunginjohtaja Kimmo Hinno ja Muhoksen kunnanjohtaja Jussi Rämet. Molemmat ovat työskennelleet Pohjois-Pohjanmaan liitossa: Hinno on toiminut hallintopäällikkönä, vs. hallintojohtajana ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen projektijohtajana, Rämet suunnittelujohtajana ja vs. maakuntajohtajana.

Myös Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperä, kesk., haluaa maakuntajohtajaksi. Vehkäperä on toiminut kansanedustajana vuodet 2007–2018 ja europarlamentaarikkona 2018–2019.

Muut hakijat ovat Nivala-Haapajärven seutu NIHAK ry:n toimitusjohtaja Toni Krankkala, Keski-Pohjanmaan liiton maakuntajohtaja Jyrki Kaiponen, Pohjois-Pohjanmaan liiton kehittämispäällikkö Päivi Keisanen, elinkeinoministeri Mika Lintilän valtiosihteeri Ann-Mari Kemell, Pohjois-Pohjanmaan liiton kehitysjohtaja Tiina Rajala, Ave Forma Engineering Oy:n toimitusjohtaja Ari Tuutti, Euroopan komission osastopäällikkö Virve Vimpari ja OAMK:n lehtori Juha Väisänen.

MainosNykyinen maakuntajohtaja Pauli Harju on irtisanoutunut 31.3.2023 alkaen. Vs. maakuntajohtajana toimii 1.2.2023 alkaen suunnittelujohtaja Markus Erkkilä.

RAFO 2024: Katso tästä tuoreimmat jutut