Nina Mähönen on työskennellyt VR:n palveluksessa 16 vuotta, viimeisimmäksi liikenne- ja turvallisuusjohtajana. (Kuva: Palmia)

Tuotantotalouden diplomi-insinööri Nina Mähönen on nimitetty Palmia Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Mähönen siirtyy Palmialle VR:ltä, missä hän on viimeisimmäksi hän on toiminut liikenne- ja turvallisuusjohtajana ja VR:n johtoryhmän jäsenenä.

Mähösen vastuualueena on VR:llä ollut muun muassa esihenkilötyön kehittäminen ja kilpailukyvyn varmistaminen sekä seuranta laadusta talouteen ja toiminnan turvallisuuteen.

– Johtajana minua kiinnostaa täysin eri toimiala, josta kuitenkin löytyy tuttuja lainalaisuuksia: kyse on ihmisten arjen perusedellytyksiä ylläpitävistä toiminnoista ja palveluista. Toimivasta yhteiskunnasta huolehtivat yritykset kiinnostavat minua, ja Palmian toiminnassa erityisesti työn merkityksellisyyden näkökulma, Mähönen sanoo Palmian tiedotteessa.

Palmia on Helsingin kaupungin omistama yhtiö. Se työllistää 2200 ihmistä yli Etelä-Suomessa muun muassa lounasravintoloissa, juhlatiloissa, yleisötapahtumissa, liikennevälineissä, oppilaitoksissa, monitoimitaloissa ja sairaaloissa.

– Julkisen sektorin kanssa toimiminen, julkiset hankinnat ja poliittinen ohjaus ovat olleet vahvasti läsnä myös aiemmissa positioissani. Nyt markkina on murroksessa erityisesti sote-muutoksen myötä. Näemme paljon mahdollisuuksia siellä, Mähönen toteaa.

Tavoitteena on, että Mähönen aloittaa Palmian toimitusjohtajana ensi tammikuun aikana.