kuva: Kangasniemen kunta

Kangasniemen kunnanjohtaja vaihtuu. Kunnanhallitus päätti maanantaina esittää valtuustolle kunnanjohtaja Risto Nylundin kanssa sorvatun erosopimuksen hyväksymistä. Sopimuksen mukaan Nylundin virkasuhde päättyy ensi vuoden kesäkuun lopussa, ja hänelle maksetaan yhdeksän kuukauden palkkaa vastaava erokorvaus.

Kangasniemen valtuusto valitsi Nylundin kunnanjohtajaksi yksimielisesti lokakuussa 2017. Nylundilla  olisi mahdollisuus jäädä eläkkeelle helmikuun alussa 2022, mutta luottamushenkilöt halusivat vaihtaa kunnanjohtajan jo sitä ennen.

– Ratkaisuun ei ole mitään erityistä syytä. Toiveet ja tavoitteet eivät vain täyttyneet, tai sitten ne olivat ylimitoitettuja. Asiasta on keskusteltu hyvässä hengessä Nylundin kanssa. Hän on tullut vastaan erokorvauksessa, sillä johtajasopimuksessa se on määritelty 12 kuukauden palkkaa vastaavaksi, sanoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Tapani Nykänen, kesk.

Nylundin johtajasopimus on hyväksytty kunnanhallituksessa joulukuussa 2017, mutta sitä ei tuolloin viety valtuustoon hyväksyttäväksi. Siten Kangasniemen valtuuston on seuraavassa kokouksessaan 23. marraskuuta hyväksyttävä erosopimuksen lisäksi myös johtajasopimus.

Nylund työskenteli ennen kunnanjohtajavuosia Kangasniemen talous- ja hallintojohtajana ja sitä ennen muun muassa Päijät-Hämeen kuntien omistaman Päijät-Tili Oy:n toimitusjohtajana ja Nastolan kunnan talouspäällikkönä.