kuva: Lappeenrannan kaupunki
Olli Naukkarinen on Järvenpään uusi kaupunginjohtaja.

Järvenpään valtuusto valitsi maanantaina Olli Naukkarisen uudeksi kaupunginjohtajaksi. Naukkarinen, 38, on kauppatieteiden maisteri ja Lappeenrannan strategia- ja rahoitusjohtaja.

Naukkarinen sai valtuuston virkavaalissa 35 ääntä ja Hollolan kunnanjohtaja Päivi Rahkonen 16 ääntä. Kolmen kärkiehdokkaan joukkoon oli Naukkarisen ja Rahkosen lisäksi valikoitunut Janakkalan kunnanjohtaja Tanja Matikainen.

Valtuustoryhmistä vain sitoutumaton Järvenpää Plus paljasti ryhmäpuheenvuorossaan korttinsa ennen virkavaalia. Ryhmä kannatti Olli Naukkarisen valintaa.

Naukkarinen työskenteli ennen nykyistä tehtäväänsä Etelä-Karjalan kuntien ja kuntayhtymien omistaman Saimaan talous ja tieto Oy:n toimitusjohtajana. Hän on toiminut myös Hyvinkään kaupungin talouspäällikkönä, Elimäen kunnan talousjohtajana sekä Jaalan kunnan hallintojohtajana.

Uusi kaupunginjohtaja valittiin kahdeksan vuoden määräajaksi. Kesäkuussa 1992 kaupunginjohtajaksi valittu Erkki Kukkonen on siirtynyt lomalle ja jää eläkkeelle toukokuun alusta alkaen. Talous- ja hallintojohtaja Antti Peltola toimii kaupunginjohtajan viransijaisena, kunnes uusi kaupunginjohtaja ottaa tehtävän vastaan.

Kuntalehden uutisia Järvenpään valintaprosessista