kuva: Pauliina Sakki / Pyhtään kunta
Olli Nuuttila toimii vielä puoli vuotta Pyhtään kunnanjohtajana.

Pyhtään kunnanjohtaja Olli Nuuttila jättää tehtävänsä. Nuuttilan viimeinen päivä virassa on 31. tammikuuta 2019, mutta käytännössä hän jää pois töistä marraskuun puolivälissä.

– Olen loppuvuodesta ollut Pyhtään kunnanjohtajana yli kuusi vuotta. Kun otin tehtävän vastaan, ajattelin että viisi vuotta voisi olla sopiva aika. Pitkään samassa tehtävässä toimiessa on vaara, että asiat rutinoituvat ja uudistuminen kärsii. Ja vain uudistumalla Pyhtää voi menestyä tulevina vuosina, Nuuttila toteaa tiedotteessaan.

Nuuttila arvioi, että Pyhtää on kyennyt uusiutumaan hänen kunnanjohtajakaudellaan. Kunta on esimerkiksi ulkoistanut sosiaali- ja terveydenhuoltonsa ja käynnistänyt markkinointikampanjoiden sarjan, jolla Pyhtäätä on tehty tunnetuksi.

Kunnanhallitus käynnistää uuden kunnanjohtajan hakemisen ensi viikolla. Tavoitteena on saada hakijoiden hakemukset sisään vielä kesäkuun aikana ja käynnistää varsinainen haastattelu- ja valintaprosessi elokuussa. Valtuuston on määrä valita uusi kunnanjohtaja 10. syyskuuta.

– Olen tullut ikään, jolloin voisin jäädä viettämään eläkepäiviä. Jatkan kuitenkin työntekoa jossakin muodossa, mutta tarkemman suunnitelman teen vasta loppuvuodesta, Nuuttila kertoo.