Hämeenlinnan Raatihuone
Uusi kaupunginjohtaja valitaan Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina 7. kesäkuuta. (Kuva: Hämeenlinnan kaupunki)

 

Olli-Poika Parviainen ja Aija Tuimala ovat kärkinimet, kun Hämeenlinna valitsee uutta kaupunginjohtajaa. Valintaa valmisteleva rekrytoinnin ohjausryhmä poimi Parviaisen ja Tuimalan jatkoon kokouksessaan perjantaina.

Parviainen on filosofian maisteri ja sisäministeri Maria Ohisalon, vihr., valtiosihteeri. Hän toimi vihreiden kansanedustajana kaudella 2015–2019 ja Tampereen apulaispormestarina 2011–2015. Parviainen ei ollut hakijoiden joukossa, vaan hän on antanut virkaan myöhemmin suostumuksensa.

Kauppatieteiden maisteri Aija Tuimala on KT Kuntatyönantajien yhteyspäällikkö ja projektipäällikkö. Hän on toiminut aiemmin muun muassa Etelä-Karjalan maakuntauudistuksen muutosjohtajana ja FCG Kuntarekry Oy:n toimitusjohtajana.

MainosParviainen ja Tuimala esittäytyvät hämeenlinnalaisille kuntalaistilaisuudessa maanantaina 17. toukokuuta kello 17.30–19.00. Tilaisuus striimataan ja sitä on mahdollisuus seurata Hämeenlinnan kaupungin verkkosivulta osoitteesta www.hameenlinna.fi. Kuntalaistilaisuuden jälkeen valtuusto haastattelee jatkoon esitettäviä ehdokkaita.

Virkaa tavoitteli seitsemän hakijaa, joista viisi sai kutsun haastatteluun. Kaupunginjohtajan paikka tuli haettavaksi, kun nykyinen kaupunginjohtaja Timo Kenakkala ilmoitti jäävänsä eläkkeelle alkusyksystä 2021.

Uusi kaupunginjohtaja valitaan kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina 7. kesäkuuta.